Kesäkuun alussa viljelijät ovat saaneet siemenet maahan, ja kevään pahimmat kiireet ovat takana. Meillä FoodFarmilla kevät toi mukanaan erityistä iloa, sillä kylvetyn öljyhampun pinta-ala on tänä vuonna suurempi kuin koskaan aikaisemmin!

Viimeisen viiden vuoden aikana emoyhtiömme Trans Farm Oy on laajentanut öljyhampun viljelyttämistä Suomessa merkittävästi, ja tänä vuonna viljellyn öljyhampun pinta-ala on ylittänyt jälleen edellisten vuosien tason. Kasvava suosio ja kiinnostus öljyhamppua kohtaan näkyy paitsi viljeltävässä pinta-alassa, myös sopimusviljelijöidemme määrässä: ensiluokkaista hamppua kasvattaa jo 120 suomalaista viljelijää.

Öljyhampun kylvely hyödyttää ilmastoa ja luontoa merkittävästi. Siitä valmistetun proteiinin hiilijalanjälki on pieni, ja yhteistyössä sopimusviljelijöidemme kanssa pyrimme pienentämään sitä entisestään. Hamppu myös sitoo ilmakehän hiilidioksidia jopa kaksi kertaa puita paremmin.

Maanviljelijälle hampun tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen taloudellisen kannattavuuden lisäksi hampun kyky parantaa maaperän kasvukuntoa. Öljyhampun juuret ulottuvat syvälle maaperään, ja kuohkeuttavat maata parantaen näin esimerkiksi maaperän vesitaloutta. Hamppu on ennen kaikkea ekologinen viljelykasvi: se ei tarvitse lainkaan kemiallisia torjunta-aineita ja toimii ravintokasvina pölyttäjille.

Liiketoimintamallimme tukee vastuullisen viljelyn periaatteita: pystymme ohjeistamaan viljelijöitämme parhaiden viljelymenetelmien valinnassa ja seuraamaan yhdessä jokaisen tuotetun hamppuerän matkaa pellolta pöytään. Myymiemme tuotteiden laadunvalvontaprosessi ei näin katkea missään kohtaa.

Tutustu tarkemmin tuotteisiimme tuotesivultamme ja öljyhampun viljelyyn Trans Farm Oy:n sivuilta.