Hampunsiemenet

Hampunsiemen on superfoodia helpoimmillaan

Suomalainen hampunsiemen sisältää oikeassa suhteessa niin proteiineja, omega-rasvahappoja, kuituja kuin mineraalejakin. Käyttö on helppoa, sillä siemen soveltuu lisättäväksi melkein mihin vain ruokaan tai nautittavaksi vaikka sellaisenaan!

Kokonainen hampunsiemen, myös paahdettuna ja suolattuna

Kokonaisessa hampunsiemenessä on rapea, kuitupitoinen kuori ja pehmeän pähkinäinen sisus. Hampunsiemen on yksi harvoista siemenistä, jossa on lehtivihreää sekä arvokkaita gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %.
Proteiinia 23%, kuitua 32%, rasvaa 35%. Gluteeniton.

Kuorittu hampunsiemen, myös paahdettuna

Kotimaisesta hampunsiemenestä laadukkaasti ja hellästi kuorittu siemen, jossa uloin kuori on poistettu ja jäljelle jää pehmeän pähkinäisen makuinen ydin. Kuorinta takaa ravintoaineiden imeytymisen elimistössä. Erinomainen ruoanlaitossa ja naposteluun. Kuoritusta siemenstä valmistaa helposti kasvipohjaisia vaihtoehtoja meijeri- tai lihatuotteille. Saatavana myös paahdettuna.
Proteiinia 31 %, kuitua 5 %, rasvaa 52 %, hiilihydraatit vain 2 %. Gluteeniton.

Mallastamalla idätetty hampunsiemen

Idätysprosessi aktivoi siemenet, jolloin keho saa hyödynnettyä ravinteet paremmin. Idätysprosessin avulla siemenistä vähenee fytiinihappoja ja lektiinejä, jotka vaikeuttavat ravinteiden imeytymistä. Tuotetta idätetään juuri sen verran, että siemen aktivoituu. Ituja ei juuri esiinny. Osa siemenistä voi olla hieman avautuneina. Idätyksessä siemenen maku pehmenee ja rapeutuu. Saatavana myös paahdettuna. Gluteeniton.

Kiinnostavaa, haluan lisätietoja

    *pakollinen kenttä

    Lähetämme näytteitä vain yritysten kyselyihin, emme kuluttajille.