Leivo tai paista inspiroiva tuoteperhe asiakkaillesi. Öljyhamppu taipuu tämän päivän resepteihin. Tarjoamme öljyhampputuotteet jatkojalostusta varten yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjoamme tuotekehityksesi tueksi raaka-ainetuntemuksemme sekä ideoimme kanssasi juuri Sinun valikoimiisi soveltuvat reseptit.
Tässä on muutamia ruokahalun herättäjiä öljyhampusta valmistettuna. Lisää reseptejä löydät reseptivihkostamme. Tsemppiä tuotekehitykseen!
VÄINÄMÖISEN TULINEN HAMPPUHAUKI
Ohje neljälle
Valmistusaika 1 tunti
Ainekset:
500 g haukifilettä
chilijauhetta, mustapippuria, raastettua sitruunan kuorta, tilliä, suolaa
1,5 dl kuohukermaa
leivitykseen: kuorittuja hampunsiemeniä ja korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
Tee näin:
Leikkaa haukifileet kuutioksi. Mausta ne ja pidä kylmässä. Jauha hauki lihamyllyllä tai tehosekoittimessa. Sekoita kylmä kerma sekaan. Leivo pihveiksi, pyörittele hampunsiemen korppujauhoseokseen ja paista voissa pannulla väri. Loppukypsennys kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia.
Tarjoa ruskistetun piparjuurivoisulan ja höyrytettyjen ruusukaalien kanssa. Perunamuusia kylkeen, jos siltä tuntuu!
KETO-HAMPPUSÄMPYLÄT
Viljattomat keto-hamppusämpylät ovat vähähiilihydraattisia ja gluteenittomia. Hamppu tuo sämpylöihin herkullista makua, rakennetta ja proteiinipitoisuutta.
Ainekset:
2 dl hamppuproteiini 65:a
1 dl hamppurouhetta
(1 rkl kuorittua hamppua)
5 rkl psylliumia
1,5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
Tee näin:
Sekoita ainekset kulhossa ja lisää sekaan:
2 rkl öljyä
2 tl viinietikkaa
2,5–3 dl kiehuvaa vettä
Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina sakenee ja irtoaa kulhon reunoista. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Paista n. 45 min 175 °C.
TABBOULEH HAMPUNSIEMENILLÄ
Lähi-idästä kotoisin oleva tabboulehin voi tehdä lähes kokonaan suomalaisista raaka-aineista. Lähellä kasvaneet speltti ja hamppu ovat hyviä raaka-aineita. Kesän tuoreet vihannekset ja yrtit, niitä ei voi olla liikaa tabboulehissa! Ruokaisuutta saat lisäämällä vaikkapa juustoja tai seitania.
Ainekset:
0,5 l spelttihelmiä
1 kg tomaattia
1 kurkku
2 chilipalkoa
sitruunan mehua ja raastettua kuorta
tuoretta lehtipersiljaa, minttua, korianteria ja basilikaa
kevätsipulia
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl paahdettuja suolattuja hampunsiemeniä
suolaa ja mustapippuria
Tee näin:
Keitä spelttihelmet kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Pilko tomaatit, kurkku, chili, sipuli ja yrtit. Paahda kuorittuja hampunsiemeniä kevyesti pannulla. Korvaamalla osan kuorituista hampunsiemenistä kokonaisilla, saat kivan kontrastin. Sekoita ainekset keskenään. Viimeistele hamppuöljyllä tai hamppuöljy-sitruunavinaigrettella (ohje alla). Koristele vuohenjuustolla.
Hamppuöljy-sitruunavinaigrette tabboulehiin
0,3 l hamppuöljyä
0,3 l oliiviöljyä
1 luomusitruunan mehu ja kuorta
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
HAMPPUGRANOLA
Hampunsiemenet toimivat hyvin granolan ja myslin raaka-aineina. Meiltä kotimaasta löytyy lukuisia sopivia raaka-aineita hampun lisäksi. Kokeile esimerkiksi härkäpapumuroja. Niitä voi lisätä mukaan valmiiseen granolaan. Testaa vaikka seuraavaa reseptiä tai ideoi omasi!
Ainekset:
kaurahiutaleita
kauraleseitä
kuorittuja hampunsiemeniä
kokonaisia hampunsiemeniä
rusinoita
kuivattuja marjoja ja hedelmiä
ripaus kanelia, tippa öljyä ja aimo annos vaahterasiirappia tai
juoksevaa hunajaa
Tee näin:
Sekoita kaikkia kuiva-aineita yhtä paljon. Sekoita öljy, vaahte[1]rasiirappia ja ripaus kanelia mukaan. Paahda 175 °C uunissa parikymmentä minuuttia, välillä sekoitellen, jotta seos paahtuu tasaisesti eikä pala. Jäähdytä ja pakkaa.
Toimii hienosti aamiaisella viilin tai luonnonjugurtin ja marjojen tai hillon kanssa. Tai vaikkapa sämpylätaikinassa!