Leivo tai paista inspiroiva tuoteperhe asiakkaillesi. Öljyhamppu taipuu tämän päivän resepteihin. Tarjoamme öljyhampputuotteet jatkojalostusta varten yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjoamme tuotekehityksesi tueksi raaka-ainetuntemuksemme sekä ideoimme kanssasi juuri Sinun valikoimiisi soveltuvat reseptit.

Tässä on muutamia ruokahalun herättäjiä öljyhampusta valmistettuna. Lisää reseptejä löydät reseptivihkostamme. Tsemppiä tuotekehitykseen!

 

SIEMENNÄKKÄRI ÖLJYHAMPUNSIEMENISTÄ

Tee siemennäkkäri vaihteeksi öljyhampunsiemenistä. Pienet pulleat siemenet ovat pullollaan hyviä rasvoja, proteiinia ja kuituja. Kaurahiutaleiden ja ruisraskin (kts. ohje) kera valmistettu siemennäkkäri sopii moneen makuun ja tilanteeseen. Nauti vaikka erilaisten tahnojen kera. Se on myös kelpo tuliainen vaikkapa illanistujaisiin.

Ainekset:

Iso Kaurahiutale 100 g
Ruisraski 170 g (67% vettä, 33% ruisjauhoa)
Kuorittu hampunsiemen 100 g
Hampunsiemen 100 g
Rypsiöljy 1,5 tl
Psyllium 10 g
Suola 20 g
Sokeri 40 g
Vesi 4 dl

Taikinapaino n. 635 g

Tee näin:

Sekoita huoneenlämpöiset raaka-aineet yleiskoneella tasaiseksi massaksi n. 4 minuutin ajan, keskinopeudella taikinalapaa käyttäen.

Anna taikinan levätä liinan alla 10 minuuttia. Kaulitse taikina n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja ripottele halutessasi sormisuolaa päälle.

Paista 40-45 minuuttia kiertoilmalla 140 °C:ssa.

Jäähdytä, murra ja nauti.

 

LIHAPULLAT HAMPUNSIEMENILLÄ JA SIENILLÄ

Huomispäivän kuluttajan valinnoissa ratkaisevat maun ja laadun rinnalla vastuullisuus ja ekologisuus. Erityisesti lihan alkuperään ja eettiseen tuotantoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Mitä jos kokeilisitkin aidosti toimivia ja makua tukevia luonnon ratkaisuja perinteisiin lihapulliin? Lisäämällä kotimaisia kasviproteiineja sekä luonnon antimia perinteiseen lihapullataikinaan, voit sanoa olevasi luonnon puolella. Kuoritut hampunsiemenet toimivat hienosti sienten kanssa lihapullissa. Kannattaa kokeilla!

Ainekset:

600 g jauhelihaa

200 g kuorittuja hampunsiemeniä

100 g vettä hieman härkäpapujauhoa sidosaineeksi / 1 kananmuna

200 g sieniä

sipulia tai sipulijauhetta suolaa

pippuria mausteyrttejä

Reseptillä valmistuu 1 kg lihapullia.

 

Tee näin:

Liota ja turvota härkäpapujauhoa vedessä hampunsiementen ja mausteiden kanssa yön yli. Pilko sienet pieneksi ja paista hienoksi leikatun sipulin kanssa pannulla. Sekoita taikinaksi jauhelihan kanssa ja mausta haluamallasi tavalla. Pyörittele pulliksi ja kypsennä. Vinkki: Voit viimeistellä pyöryköiden pinnan leivittämällä ne kuorituissa hampunsiemenissä ennen kypsennystä.

 

TUUNATTU SAARISTOLAISLEIPÄ

Tässä reseptissä käytämme valmista Tuoppi Saaristolaisleipä jauhoseosta. Lisää luonnetta ja makua syntyy kuivatuista karpaloista, kuminansiemenistä sekä tietenkin hampusta.

 

Ainekset:

6 dl vettä

25 g tuoretta hiivaa

2 tl suolaa

0,5 dl siirappia

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

9 dl Saaristolaisleipä jauhoseosta

100 g voita tai margariinia

50 g hamppurouhetta

50 g kuorittuja hampunsiemeniä, osa taikinaan ja osa leivän koristeluun

100 g kuivattuja karpaloita

1 rkl kuminansiemeniä

siirappia ja vettä voiteluun, kun leipä tulee uunista

 

Tee näin:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi ja suola. Sekoita jauhoja ja alusta taikina. Lisää joukkoon pehmennetty rasva. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää muut ainekset: hamppurouhe ja siemenet sekä kuminansiemenet ja karpalot. Vaivaa viitisen minuuttia ja jätä taikina kulhoon turpoamaan puoleksi tunniksi.

Voitele leipävuoka. Halutessasi voit leivittää sen korppujauho–hampunsiemenseoksella. Taputtele taikina vuokaan ja anna sen kohota vielä vartti.

Kypsennä leipää uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla 175 C:ssä. Kypsennysaika noin tunti. Viimeistele uunituore leipä siirappi–vesiseoksella ja anna jäähtyä.

 

MUHAMMARA -LEVITE

Syyriasta kotoisin olevaan reseptiin kuuluu paahdettua paprikaa, saksanpähkinää, sitruunaa, oliiviöljyä ja mausteita. Granaattiomena antaa raikkaan kontrastin tähän. Tuotekehityskeittiössämme lisäsimme reseptiin kuorittuja hampunsiemeniä.

 

Ainekset:

4 isoa punaista paprikaa

2-4 chilipalkoa

2-4 valkosipulin kynttä

1 dl oliiviöljyä

puolikas sitruuna, mehua ja raastettua kuorta.

3 rkl hunajaa tai agavesiirappia

1 rkl jeeraa tai kuminaa

1 dl kuorittuja hampunsiemeniä

1 dl saksanpähkinöitä

hieman vaaleaa leipää raasteena

suolaa ja mustapippuria

granaattiomenan siemeniä koristeluun

 

Tee näin:

Leikkaa paprikat neljään osaan, poista siemenet ja laita uunipellille chilien kanssa. Ripottele väliin valkosipulin kynsiä. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai niin kauan, että paprikan nahka saa reilusti tummaa paahdetta. Anna paprikoiden jäähtyä. Kuori ne.

Paahda kuorittuja hampunsiemeniä kevyesti pannulla. Laita kaikki ainekset blenderiin. Jätä hieman paahdettuja hampunsiemeniä koristeluun.

 

HAMPPUBANAANIBROWNIE 

 

Tällä nopeasti valmistuvalla jälkiruualla voit yllättää päivänsankarin.

Ainekset:

4 kypsää banaania

2,5 dl maapähkinävoita

2 dl kaakaojauhetta

1,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä

 

Tee näin:

Hienonna banaanit kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämmin maapähkinävoi. Sekoita sauvasekoittimella (tai blenderissä) tasaiseksi massaksi.

Lisää massaan kaakaojauhe ja 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä. Sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina n. 22 x 22 cm vuokaan. Tasoita ja ripottele loput hampunsiemenet taikinan päälle.

Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa annospaloiksi. Aseta tarjolle vaikka vadelmahillon tai tuoreiden vadelmien ja kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Nauti kahvin kanssa tämä gluteeniton herkku.

Vinkki: Pyöreässä vuoassa valmistettuna herkun voit tarjota mutakakun tapaan.