Leivo tai paista inspiroiva tuoteperhe asiakkaillesi. Öljyhamppu taipuu tämän päivän resepteihin. Tarjoamme öljyhampputuotteet jatkojalostusta varten yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjoamme tuotekehityksesi tueksi raaka-ainetuntemuksemme sekä ideoimme kanssasi juuri Sinun valikoimiisi soveltuvat reseptit.
Tässä on muutamia ruokahalun herättäjiä öljyhampusta valmistettuna. Lisää reseptejä löydät reseptivihkostamme. Tsemppiä tuotekehitykseen!
LIHAPULLAT HAMPUNSIEMENILLÄ JA SIENILLÄ
Huomispäivän kuluttajan valinnoissa ratkaisevat maun ja laadun rinnalla vastuullisuus ja ekologisuus. Erityisesti lihan alkuperään ja eettiseen tuotantoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Mitä jos kokeilisitkin aidosti toimivia ja makua tukevia luonnon ratkaisuja perinteisiin lihapulliin? Lisäämällä kotimaisia kasviproteiineja sekä luonnon antimia perinteiseen lihapullataikinaan, voit sanoa olevasi luonnon puolella. Kuoritut hampunsiemenet toimivat hienosti sienten kanssa lihapullissa. Kannattaa kokeilla!
600 g jauhelihaa
200 g kuorittuja hampunsiemeniä
100 g vettä
hieman härkäpapujauhoa sidosaineeksi / 1 kananmuna
200 g sieniä
sipulia tai sipulijauhetta
suolaa, pippuria
mausteyrttejä
Reseptillä valmistuu 1 kg lihapullia.
Liota ja turvota härkäpapujauhoa vedessä hampunsiementen ja mausteiden kanssa yön yli. Pilko sienet pieneksi ja paista hienoksi leikatun sipulin kanssa pannulla. Sekoita taikinaksi jauhelihan kanssa ja mausta haluamallasi tavalla. Pyörittele pulliksi ja kypsennä.
Vinkki: Voit viimeistellä pyöryköiden pinnan leivittämällä ne kuorituissa hampunsiemenissä ennen kypsennystä.
MUHAMMARA -LEVITE
Syyriasta kotoisin olevaan reseptiin kuuluu paahdettua paprikaa, saksanpähkinää, sitruunaa, oliiviöljyä ja mausteita.
Granaattiomena antaa raikkaan kontrastin tähän. Tuotekehityskeittiössämme lisäsimme reseptiin kuorittuja hampunsiemeniä.
4 isoa punaista paprikaa
2-4 chilipalkoa
2-4 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
puolikas sitruuna, mehua ja raastettua kuorta.
3 rkl hunajaa tai agavesiirappia
1 rkl jeeraa tai kuminaa
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl saksanpähkinöitä
hieman vaaleaa leipää raasteena
suolaa ja mustapippuria
granaattiomenan siemeniä koristeluun
Leikkaa paprikat neljään osaan, poista siemenet ja laita uunipellille chilien kanssa. Ripottele väliin valkosipulin kynsiä. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai niin kauan että paprikan nahka saa reilusti tummaa paahdetta. Anna paprikoiden jäähtyä. Kuori ne. Paahda kuorittuja hampunsiemeniä kevyesti pannulla. Laita kaikki ainekset blenderiin. Jätä hieman paahdettuja hampunsiemeniä koristeluun.
TUUNATTU SAARISTOLAISLEIPÄ
Tässä reseptissä käytämme valmista Tuoppi Saaristolaisleipä jauhoseosta. Lisää luonnetta ja makua syntyy kuivatuista karpaloista, kuminansiemenistä sekä tietenkin hampusta.
6 dl vettä
25 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
9 dl Saaristolaisleipä jauhoseosta
100 g voita tai margariinia
50 g hamppurouhetta
50 g kuorittuja hampunsiemeniä, osa taikinaan ja osa leivän koristeluun
100 g kuivattuja karpaloita
1 rkl kuminansiemeniä
siirappia ja vettä voiteluun, kun leipä tulee uunista
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi ja suola. Sekoita jauhoja ja alusta taikina. Lisää joukkoon pehmennetty rasva. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää muut ainekset: hamppurouhe ja siemenet sekä kuminansiemenet ja karpalot. Vaivaa viitisen minuuttia ja jätä taikina kulhoon turpoamaan puoleksi tunniksi. Voitele leipävuoka. Halutessasi voit leivittää sen korppujauho–hampunsiemenseoksella. Taputtele taikina vuokaan ja anna sen kohota vielä vartti. Kypsennä leipää uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla 175 C:ssä. Kypsennysaika noin tunti. Viimeistele uunituore leipä siirappi–vesiseoksella ja anna jäähtyä.
HEDELMÄINEN HAMPPUSMOOTHIE
Tässä hyväksi todettu smoothie-resepti antamaan potkua päivään. Pari hamppuista smoothie-annosta valmistuu näin:
3 kypsää banaania
2 kiivihedelmää
kourallinen tyrnimarjoja
500 ml kauramaitoa tai luonnonjugurttia ja vettä
noin desin verran hamppuproteiinia ja kuorittuja hampunsiemeniä
Kuori ja pilko hedelmät. Soseuta kaikki ainekset sauva-sekoittimella tai blenderissä. Nauti kylmänä tuoreeltaan.