Leivo tai paista inspiroiva tuoteperhe asiakkaillesi. Öljyhamppu taipuu tämän päivän resepteihin. Tarjoamme öljyhampputuotteet jatkojalostusta varten yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjoamme tuotekehityksesi tueksi raaka-ainetuntemuksemme sekä ideoimme kanssasi juuri Sinun valikoimiisi soveltuvat reseptit.

Tässä on muutamia ruokahalun herättäjiä öljyhampusta valmistettuna. Lisää reseptejä löydät reseptivihkostamme. Tsemppiä tuotekehitykseen!

 

VÄINÄMÖISEN TULINEN HAMPPUHAUKI 

Ohje neljälle

Valmistusaika 1 tunti

Ainekset:

500 g haukifilettä

chilijauhetta, mustapippuria, raastettua sitruunan kuorta, tilliä, suolaa

1,5 dl kuohukermaa

leivitykseen: kuorittuja hampunsiemeniä ja korppujauhoja

voita ja öljyä paistamiseen

 

Tee näin:

Leikkaa haukifileet kuutioksi. Mausta ne ja pidä kylmässä. Jauha hauki lihamyllyllä tai tehosekoittimessa. Sekoita kylmä kerma sekaan. Leivo pihveiksi, pyörittele hampunsiemen korppujauhoseokseen ja paista voissa pannulla väri. Loppukypsennys kuumassa uunissa kymmenisen minuuttia.

Tarjoa ruskistetun piparjuurivoisulan ja höyrytettyjen ruusukaalien kanssa. Perunamuusia kylkeen, jos siltä tuntuu!

 

KETO-HAMPPUSÄMPYLÄT

Viljattomat keto-hamppusämpylät ovat vähähiilihydraattisia ja gluteenittomia. Hamppu tuo sämpylöihin herkullista makua, rakennetta ja proteiinipitoisuutta.

Ainekset:

2 dl hamppuproteiini 65:a

1 dl hamppurouhetta

(1 rkl kuorittua hamppua)

5 rkl psylliumia

1,5 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

 

Tee näin:

Sekoita ainekset kulhossa ja lisää sekaan:

2 rkl öljyä

2 tl viinietikkaa

2,5–3 dl kiehuvaa vettä

Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes taikina sakenee ja irtoaa kulhon reunoista. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Paista n. 45 min 175 °C.

 

TABBOULEH HAMPUNSIEMENILLÄ

Salaattia, jossa on erilaisia kasviksia ja hampunsiemeniä

Lähi-idästä kotoisin oleva tabboulehin voi tehdä lähes kokonaan suomalaisista raaka-aineista. Lähellä kasvaneet speltti ja hamppu ovat hyviä raaka-aineita. Kesän tuoreet vihannekset ja yrtit, niitä ei voi olla liikaa tabboulehissa! Ruokaisuutta saat lisäämällä vaikkapa juustoja tai seitania.

Ainekset:

0,5 l spelttihelmiä

1 kg tomaattia

1 kurkku

2 chilipalkoa

sitruunan mehua ja raastettua kuorta

tuoretta lehtipersiljaa, minttua, korianteria ja basilikaa

kevätsipulia

1 dl kuorittuja hampunsiemeniä

1 dl paahdettuja suolattuja hampunsiemeniä

suolaa ja mustapippuria

 

Tee näin:

Keitä spelttihelmet kypsäksi, valuta ja jäähdytä. Pilko tomaatit, kurkku, chili, sipuli ja yrtit. Paahda kuorittuja hampunsiemeniä kevyesti pannulla. Korvaamalla osan kuorituista hampunsiemenistä kokonaisilla, saat kivan kontrastin. Sekoita ainekset keskenään. Viimeistele hamppuöljyllä tai hamppuöljy-sitruunavinaigrettella (ohje alla). Koristele vuohenjuustolla.

 

Hamppuöljy-sitruunavinaigrette tabboulehiin

0,3 l hamppuöljyä

0,3 l oliiviöljyä

1 luomusitruunan mehu ja kuorta

3 rkl juoksevaa hunajaa

3 rkl balsamiviinietikkaa

ripaus suolaa

 

HAMPPUGRANOLA

Hampunsiemenet toimivat hyvin granolan ja myslin raaka-aineina. Meiltä kotimaasta löytyy lukuisia sopivia raaka-aineita hampun lisäksi. Kokeile esimerkiksi härkäpapumuroja. Niitä voi lisätä mukaan valmiiseen granolaan. Testaa vaikka seuraavaa reseptiä tai ideoi omasi!

Ainekset:

kaurahiutaleita

kauraleseitä

kuorittuja hampunsiemeniä

kokonaisia hampunsiemeniä

rusinoita

kuivattuja marjoja ja hedelmiä

ripaus kanelia, tippa öljyä ja aimo annos vaahterasiirappia tai

juoksevaa hunajaa

 

Tee näin:

Sekoita kaikkia kuiva-aineita yhtä paljon. Sekoita öljy, vaahterasiirappia ja ripaus kanelia mukaan. Paahda 175 °C uunissa parikymmentä minuuttia, välillä sekoitellen, jotta seos paahtuu tasaisesti eikä pala. Jäähdytä ja pakkaa.

Toimii hienosti aamiaisella viilin tai luonnonjugurtin ja marjojen tai hillon kanssa. Tai vaikkapa sämpylätaikinassa!