Leivo tai paista inspiroiva tuoteperhe asiakkaillesi. Öljyhamppu taipuu tämän päivän resepteihin. Tarjoamme öljyhampputuotteet jatkojalostusta varten yhdestä osoitteesta. Lisäksi tarjoamme tuotekehityksesi tueksi raaka-ainetuntemuksemme sekä ideoimme kanssasi juuri Sinun valikoimiisi soveltuvat reseptit.

Tässä on muutamia ruokahalun herättäjiä öljyhampusta valmistettuna. Lisää reseptejä löydät reseptivihkostamme. Tsemppiä tuotekehitykseen!

LIHAPULLAT HAMPUNSIEMENILLÄ JA SIENILLÄ

Huomispäivän kuluttajan valinnoissa ratkaisevat maun ja laadun rinnalla vastuullisuus ja ekologisuus. Erityisesti lihan alkuperään ja eettiseen tuotantoon kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Mitä jos kokeilisitkin aidosti toimivia ja makua tukevia luonnon ratkaisuja perinteisiin lihapulliin? Lisäämällä kotimaisia kasviproteiineja sekä luonnon antimia perinteiseen lihapullataikinaan, voit sanoa olevasi luonnon puolella. Kuoritut hampunsiemenet toimivat hienosti sienten kanssa lihapullissa. Kannattaa kokeilla!

600 g jauhelihaa

200 g kuorittuja hampunsiemeniä

100 g vettä

hieman härkäpapujauhoa sidosaineeksi / 1 kananmuna

200 g sieniä

sipulia tai sipulijauhetta

suolaa, pippuria

mausteyrttejä

Reseptillä valmistuu 1 kg lihapullia.

Liota ja turvota härkäpapujauhoa vedessä hampunsiementen ja mausteiden kanssa yön yli. Pilko sienet pieneksi ja paista hienoksi leikatun sipulin kanssa pannulla. Sekoita taikinaksi jauhelihan kanssa ja mausta haluamallasi tavalla. Pyörittele pulliksi ja kypsennä.

Vinkki: Voit viimeistellä pyöryköiden pinnan leivittämällä ne kuorituissa hampunsiemenissä ennen kypsennystä.

MUHAMMARA -LEVITE

Syyriasta kotoisin olevaan reseptiin kuuluu paahdettua paprikaa, saksanpähkinää, sitruunaa, oliiviöljyä ja mausteita.

Granaattiomena antaa raikkaan kontrastin tähän. Tuotekehityskeittiössämme lisäsimme reseptiin kuorittuja hampunsiemeniä.

4 isoa punaista paprikaa

2-4 chilipalkoa

2-4 valkosipulin kynttä

1 dl oliiviöljyä

puolikas sitruuna, mehua ja raastettua kuorta.

3 rkl hunajaa tai agavesiirappia

1 rkl jeeraa tai kuminaa

1 dl kuorittuja hampunsiemeniä

1 dl saksanpähkinöitä

hieman vaaleaa leipää raasteena

suolaa ja mustapippuria

granaattiomenan siemeniä koristeluun

Leikkaa paprikat neljään osaan, poista siemenet ja laita uunipellille chilien kanssa. Ripottele väliin valkosipulin kynsiä. Paahda 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai niin kauan että paprikan nahka saa reilusti tummaa paahdetta. Anna paprikoiden jäähtyä. Kuori ne. Paahda kuorittuja hampunsiemeniä kevyesti pannulla. Laita kaikki ainekset blenderiin. Jätä hieman paahdettuja hampunsiemeniä koristeluun.

TUUNATTU SAARISTOLAISLEIPÄ

Tässä reseptissä käytämme valmista Tuoppi Saaristolaisleipä jauhoseosta. Lisää luonnetta ja makua syntyy kuivatuista karpaloista, kuminansiemenistä sekä tietenkin hampusta.

6 dl vettä

25 g tuoretta hiivaa

2 tl suolaa

0,5 dl siirappia

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

9 dl Saaristolaisleipä jauhoseosta

100 g voita tai margariinia

50 g hamppurouhetta

50 g kuorittuja hampunsiemeniä, osa taikinaan ja osa leivän koristeluun

100 g kuivattuja karpaloita

1 rkl kuminansiemeniä

siirappia ja vettä voiteluun, kun leipä tulee uunista

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi ja suola. Sekoita jauhoja ja alusta taikina. Lisää joukkoon pehmennetty rasva. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Lisää muut ainekset: hamppurouhe ja siemenet sekä kuminansiemenet ja karpalot. Vaivaa viitisen minuuttia ja jätä taikina kulhoon turpoamaan puoleksi tunniksi. Voitele leipävuoka. Halutessasi voit leivittää sen korppujauho–hampunsiemenseoksella. Taputtele taikina vuokaan ja anna sen kohota vielä vartti. Kypsennä leipää uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla 175 C:ssä. Kypsennysaika noin tunti. Viimeistele uunituore leipä siirappi–vesiseoksella ja anna jäähtyä.

HEDELMÄINEN HAMPPUSMOOTHIE

Tässä hyväksi todettu smoothie-resepti antamaan potkua päivään. Pari hamppuista smoothie-annosta valmistuu näin:

3 kypsää banaania

2 kiivihedelmää

kourallinen tyrnimarjoja

500 ml kauramaitoa tai luonnonjugurttia ja vettä

noin desin verran hamppuproteiinia ja kuorittuja hampunsiemeniä

Kuori ja pilko hedelmät. Soseuta kaikki ainekset sauva-sekoittimella tai blenderissä. Nauti kylmänä tuoreeltaan.