Pitkään vallalla ollut käsitys siitä, ettei lihaksen kasvatus onnistuisi kasviperäisellä proteiinilla yhtä hyvin kuin eläinperäisellä, on viime aikoina kyseenalaistettu. Tänä keväänä Journal of Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että kasviperäiset proteiinit kasvattavat lihasta yhtä tehokkaasti kuin eläinperäisetkin.

Tutkimuksessa 24 perustervettä nuorta miestä teki kolmen päivän ajan voimaharjoituksia toisella jalallaan noudattaen tänä aikana runsasproteiinista ruokavaliota, jonka proteiini oli kokonaan joko kasvi- tai eläinperäistä. Osana tutkimusta oli myös toinen koeryhmä, joka teki lihasvoimaa kehittäviä harjoituksia viitenä päivänä ja söi ruokavalioiden mukaisesti kymmenen päivän ajan. Tutkimuksessa havaittiin, että riippumatta ruokavaliosta, kokeen aikana uusia lihassäikeitä kehittyi yhtä paljon ja lihasvoima kasvoi molemmissa ryhmissä tasavertaisesti.

Kasviproteiineihin pitkään liitetty heikompi lihaksenkasvatuspotentiaali on usein perusteltu sillä, etteivät monet kasviproteiineista sisällä tiettyjä aminohappoja, kuten leusiinia, lysiinia tai metioniinia. Näitä kaikkia lihaskasvun kannalta tärkeitä aminohappoja löytyy kuitenkin hamppuproteiinista, jonka aminohappoprofiili on laaja. Kaiken kaikkiaan hamppuproteiini sisältää 20 aminohappoa, jossa mukana ovat kaikki välttämättömät aminohapot, jotka ihmisen tulee saada ravinnosta. Aminohapporakenteeltaan öljyhamppu vastaa kananmunan valkuaista ja soijapapua. Hamppuproteiini on allergeeniton ja gluteeniton, tehden siitä erinomaisen valinnan osaksi ruokavaliota kaikille, kun tavoitteena on lihaksen kasvatus.

Nykyajan kasviproteiinilisät ovat huippulaatuisia. FoodFarmin valikoimista löytyy hamppuproteiineja eri tarkoituksiin: hamppurouhe (35% proteiinia), idätetty hamppurouhe (35% proteiinia) ja hamppuproteiinikonsentraatti (65% proteiinia). Hamppuproteiinikonsentraatti 65 päivittyy pian entistä pienempään jaekokoon, taipuen entistä monipuolisempiin käyttökohteisiin.

Tutustu tuotevalikoimaan