Öljyhampun monet käyttömahdollisuudet tarjoavat terveyttä maukkaalla tavalla. Hampun siemenestä saatavat proteiinit, hyvät rasvahapot ja kuitu ovat juuri sitä, mistä jokaisen terveys hyötyy. Kotimaisen hampun voikin valita ruuan raaka-aineeksi hyvällä omatunnolla, koska se tuotetaan vastuullisesti sopimusviljelijöiden pelloilla ja tuotantoketjun läpinäkyvyys on katkeamaton.

Kasviproteiini parhaasta päästä

Kasvispainotteisen ruokavalion noudattaminen on yhä yleisempää. Jos lihatuotteista luovutaan suurelta osin tai kokonaan, on ruuan proteiinilähteet mietittävä uudelleen. Kasvisten, marjojen ja palkokasvien sekä viljojen, siementen että pähkinöiden sisältämien proteiinien ohella, kannattaa proteiinipaletin täydentäjäksi valita öljyhamppu. Yhdistely on tärkeää, koska erilaiset kasviproteiinit ovat erilaisia aminohappokoostumukseltaan.

Hamppuproteiini on ravitsemuksellisesti omaa luokkaansa, se sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot hyvin imeytyvässä muodossa. Öljyhampun proteiini muistuttaa kananmunan albumiinia. Gluteeniton hamppu sopii kaikille.

Terveellisten öljyjen aatelia

Kylmäpuristetun öljyhampun rasvahapoista jopa 80 % on monityydyttymättömiä. Rasvahappokoostumus on täydellinen. Omega-6- ja omega-3 -rasvahappojen suhde on optimaalinen eli sama kuin terveessä ihmiskudoksessa. Lisäksi hampusta saadaan harvinaisempia SDA- ja GLA-yhdisteitä.

Hamppuöljyn terveyshyödyt saavutetaan jo parilla ruokalusikallisella päivittäin nautittuna. Sitä voi lisätä valmiisiin ruokiin, paistoon se ei sovellu. Öljyn suosio on kasvussa myös kosmetiikassa, se sopii ainesosaksi mm. kasvovoiteisiin ja seerumeihin.

Ruokatrendit toteutuvat hampun siemenessä

Kotimaisina, läpinäkyvässä tuotantoketjussa valmistetut hampputuotteet sopivat monen ruokatrendin sisältöön niin tuotantotapansa kuin ravitsemuksellisten arvojensa puolesta.  Hamppu tukee terveellisyysajattelua ja lisää hyvinvointia. Tuotannon eettisyys, ekologia ja ilmastotietoisuus nostaa hampun vuosittain muuttuvien trendien aallonharjalta pysyväksi osaksi terveellistä ruokavaliota.

Lue lisää FoodFarmin hampputuotteista