Leipä on kaikille tuttua, kompaktia ja simppeliä viljasta valmistettua perusravintoa, jota nautitaan edelleen lähes joka aterialla. Ja mikäpä on syödessä, kun leivässä on ravitsemukselliset perusasiat kohdallaan. Öljyhampusta saadaan leipäänkin uutta buustia.

Perusleivän ominaisuuksia voi vahvistaa erilaisilla FoodFarmin kautta saatavilla öljyhampun siemenjakeilla. Kokonaiset siemenet tuovat tuotteeseen rouskuvaa suutuntumaa, rakenteeltaan hienommat hampun siementuotteet tuovat vaihtelua jauhoseoksiin. Pähkinäinen maku puolestaan maistuu monelle.

Öljyhamppulisä nostaa leivän proteiinipitoisuutta ja lisää ravintokuidun määrää. Foodwestin tekemän kirjallisuuskatsauksen mukaan leivän proteiinipitoisuus nousee 38 prosenttia, kun taikinaan käytetyistä vehnäjauhoista korvataan 20 prosenttia hamppujauhoilla. Korvattaessa gluteenittoman leivän tärkkelyksestä 20 prosenttia hamppujauhoilla, kasvaa leivän kuitupitoisuus kolminkertaiseksi.

Vaikka viljan rasvahappokoostumus onkin terveydelle edullinen, gluteenittomien öljyhampun siementuotteiden sisältämät omega-3 ja omega-6-rasvahapot nostavat leivän ravitsemuksellista arvoa entisestään.

FoodFarmin kautta pian saatavat idätetyt siementuotteet ovat verraton lisä leivonnassa. Suoraan taikinaan lisättyinä siemenet ovat parhaimmillaan esimerkiksi artesaanityyppisissä leivissä.

Lue lisää FoodFarmin tuotteista ja tilaa tuotenäytteet.