Ainutlaatuisen kotimaisen kasviproteiinin, öljyhampun, sato valmistuu puintikuntoon yleensä syyskuun loppupuolella. Ilman kasvinsuojeluaineita viljellyn kasvin varsi on tällöin venähtänyt parimetriseksi ja tähkylöissä kehittyneiden siementen väri ruskeaksi.
21.9. pilvipoutaisena päivänä saatiin seurata öljyhampun puintia Ypäjällä. Kasvusto oli valmistunut tasaisesti ja puinti sujui hyvin. Korjatun sadon matka jatkui kuivurille, jossa siemenistä hellästi matalassa lämmössä kuivaten poistettiin kosteus. Tällä varmistetaan siementen säilyvyys ja laatu.
Uuden sadon siemenet jalostuvat monikäyttöisiksi, kotimaisiksi hamppuraaka-aineiksi. Niiden käyttö elintarvike- ja rehuteollisuudessa on vastuullinen ja kestävä valinta, joka vaikuttaa positiivisesti ruokaketjun jokaisessa lenkissä.