Ei ole samantekevää, mitä lautaselle valikoituu. Ruoan valintatekijöissä keskeisiä ovat maku, ravitsevuus, terveellisyys, hinta ja entistä vahvemmin – tuotannon vaikutukset ympäristöön. Parhaimmillaan ruoka on terveellistä ja tuottaa nautintoa, mutta myös vastuullisesti tuotettua ja kulutettua.

Suomessa tuotettu öljyhamppu on tätä kaikkea. Maistuvaa, vastuullisesti tuotettua superfoodia. Hamppu tuo kaivattua monipuolisuutta viljelykiertoon ja sitoo tehokkaasti hiiltä. Hampun hiilensidontakyky on parempi kuin esimerkiksi viljojen ja sitä on verrattu jopa metsän hiilensidontaan. Kasvin vahva juuristo ja lehdet estävät lisäksi eroosiota ja kuohkeuttavat maaperää.

Öljyhamppua viljellään Suomessa sekä luomuna että tavanomaisena. Oli tuotantotapa kumpi tahansa, hamppua tuotetaan hyvin ekologisesti. Hampun viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita, koska sen lehdistö peittää tehokkaasti rikkakasvit alleen eikä kasvilla ole oloissamme merkittäviä kasvitauteja tai tuholaisia.

Öljyhampusta puidaan talteen ravintorikas siemensato. Siemenestä prosessoidaan edelleen eri jakeita käytettäväksi sellaisenaan tai jatkojalostavan elintarvike-, rehu- ja kosmetiikkateollisuuden raaka-aineina. Öljyhampusta on mahdollista hyödyntää siemensadon lisäksi muu kasviaines. Kuitupitoinen varsi soveltuu erinomaisesti kuituhampputuotteisiin ja lehtimassasta ja kukinnoista saadaan uutettua CBD-öljyä. Mahdollisuus koko kasvin hyödyntämiseen tukee vastuullista tuotantoa ja parantaa koko ketjun kannattavuutta pellolta pöytään.

FoodFarmin kaikki hampputuotteet on valmistettu puhtaasta, kotimaassa vastuullisesti ja ekologisesti yli sadan sopimusviljelijän pellolla viljellystä hampusta.

 

.