Kasvissyöntiä ei tarvitse enää perustella tiukoilla periaatteilla tai suurilla näkemyksillä. Monelle riittää se, että ruoka on terveellisempää ja kevyempää. Ja on hyvä, että samalla voidaan omilla valinnoilla vaikuttaa isoihin asioihin kuten ilmaston ja ympäristön tilaan.

Ravitsemuksen kannalta proteiini on avainasemassa. Eläinperäisistä tuotteista liha, kala, kananmuna ja maitovalmisteet sisältävät runsaasti proteiinia. Kasviperäisiä proteiinilähteitä ovat viljavalmisteet, palkokasvit sekä pähkinät ja siemenet. Valinnan varaa on runsaasti ja käyttämällä monipuolisesti eri proteiinilähteitä, muuttuu tavallinen sekaruokavalio kuin itsestään kevyemmäksi ja terveellisemmäksi.

Erilaiset kasviproteiinivalmisteet ovat viime vuosina löytäneet tiensä kauppojen hyllyille ja siitä kuluttajien lautasille. Ja tuotteiden kysyntä on kasvussa. Ehkä ne eivät vielä hetkeen syrjäytä eläinproteiinia mutta innovatiivisen tuotekehityksen kautta voidaan tarjota lisää vaihtoehtoja kuluttajille.

Viimeaikaisten viestien perusteella tuotekehitys on ottamassa entistä isompia askelia, kun saatavilla olevien raaka-aineiden tarjonta lisääntyy. Hyvä esimerkki tästä on FoodFarmin tarjoaman tuotepaletin uusin jäsen. idätetty hampunsiemen. Idätys vahvistaa öljyhampun jo entisestään hyviä ominaisuuksia ja parantaa sen käyttökelpoisuutta ravitsemuksessa.

Kasviproteiini on vahvassa nosteessa. Se on noteerattu kautta koko tuotantoketjun ja myös media on huomioinut tämän. Ohessa linkkejä viimeaikaisiin lehtijuttuihin.

Maaseudun Tulevaisuus: Hampunsiemenestä syntyy superruokaa – aiottiin ensin markkinoida vain kotimaassa, mutta ulkomainen kysyntä yllätti 28.6.2021

Yle: Kasviproteiinien kulutus valtavirtaistuu ja kasvaa pikavauhtia, lihankulutus laskenut kahtena vuotena – K-ryhmä: Peilaa osaltaan lihansyöntiin 28.6.2021

Tutustu FoodFarmin tuotepalettiin

Katso vinkkimme öljyhampun hyödyntämiseen