Gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähähiilihydraattinen. Erinomainen hyvien rasvojen ja proteiinin lähde. Muun muassa kaikkea tätä on superfoodiksi itseoikeutetusti kutsuttava öljyhamppu.

Välipalatuotteissa tutuksi tulleista kasvipohjaisista meijerituotteista mainetta on niittänyt kaura monessa muodossaan. Kauratuotteiden rinnalle vaihtoehdon tarjoaa öljyhamppu, joka sopii hyvin vaikkapa monien kasvipohjaisten juomien raaka-aineeksi mm. optimaalisen rasvahappo- ja proteiinikoostumuksensa ansiosta. Hamppujuoma sisältää muita kasviperäisiä juomia enemmän proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Maultaan hamppujuoma on herkullisen pähkinäinen ja koostumukseltaan suussa sulavan kermainen. Siinä on myös oiva vitamiini- ja kivennäisainekoostumus.

Minkälaisia hampputuotteita sitten valita välipalatuotteiden pohjaksi? Kuorittu hampunsiemen sopii erinomaisesti hamppujuomien pohjaksi, sillä pehmeän pähkinäisen maun lisäksi se on rakenteeltaan pehmeä ja siinä on suuri proteiinipitoisuus. Myös kokonaisia siemeniä voi käyttää, jolloin välipalaan saadaan mukaan monet hampun kuoressa olevat ravintoaineet, kuten kalsium.

Hampusta on helppo tehdä hamppumaidon lisäksi myös muita juotavia välipaloja. Siitä voi valmistaa marjojen tai hedelmien kanssa vaikkapa smoothieita ja pirtelöitä. Niihin voi laittaa esimerkiksi kuorittuja hampunsiemeniä ja hamppuproteiinia. Juotavia välipalatuotteita valmistettaessa hampunsiemeniä voi liottaa ja idättää ennen valmistusta, mikä parantaa ravintoaineiden imeytymistä. Lopuksi kuidut pitää siivilöidä pois, jotta tuotteeseen saadaan tasainen koostumus.