Tuotteidemme vahvuudet ovat ekologisuus, eettisyys, laadukkuus sekä monipuolisuus. Hamppu on raaka-aineena ympäristöystävällinen hiilensitojakasvi. Se kasvaa melko vaatimattomissa oloissa, eikä näin vaadi keinokastelua, runsaita lannoitteita tai torjunta-aineita. Tuotannostamme osa on LUOMU sertifioitua. Omistajayrityksemme ovat sitoutuneet tuotteiden viljelyttämisessä valmistuksessa kestävään toimintaan tuote- ja raaka-ainevirtojen suhteen. Lisäksi tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa.

ELINTARVIKKEISIIN

Hampunsiemenet:

Kokonainen hampunsiemen, myös paahdettuna/suolattuna

Suomalainen hampunsiemen on oikea superfood, sillä se sisältää oikeassa suhteessa niin proteiinit, omegat, kuidut ja mineraalit. Käyttö on helppoa, koska siemen soveltuu käytettäväksi lisänä melkein mihin vain. Maku: rapea kuidukas kuori, pehmeä pähkinäinen sisus. Proteiinia 23%, kuitua 32%, rasvaa 35%. Gluteeniton.

Kuorittu hampunsiemen, myös paahdettuna/suolattuna

Kotimaisesta hampunsiemenestä laadukkaasti ja hellästi kuorittu siemen, jossa uloin kuori on poistettu ja jäljelle jää pehmeän pähkinäisen makuinen ydin. Kuorinta takaa ravintoaineiden imeytymisen elimistössä. Erinomainen ruoanlaitossa ja naposteluun. Tästä valmistaa helposti kasvipohjaisia vaihtoehtoja meijeri- tai lihatuotteille. Saatavana myös paahdettuna. Proteiinia 31 %, kuitua 5 %, rasvaa 52 %, hiilihydraatit vain 2 %. Gluteeniton.

Mallastamalla idätetty hampunsiemen

Idätysprosessi aktivoi siemenet, jolloin keho saa hyödynnettyä ravinteet paremmin. Idätysprosessin avulla siemenistä vähenee fytiinihappoja ja lektiinejä, jotka vaikeuttavat ravinteiden imeytymistä. Tuote idätetään juuri sen verran, että siemen aktivoituu. Ituja ei juuri esiinny. Osa siemenistä voi olla hieman avautuneina. Idätyksessä siemenen maku pehmenee ja rapeutuu. Saatavana myös paahdettuna. Gluteeniton.

Hamppuproteiinit:

Hamppuproteiini 65 % konsentraatti

Erittäin korkean proteiinipitoisuuden omaava, hienojakoinen proteiinikonsentraatti valmistetaan kuoritusta hampusta öljynpuristuksen yhteydessä. Koska raaka-aineena on kuorittu siemen, on konsentraatin väri muista proteiinituotteista poiketen vaalea. Vaalea väri ja neutraali maku mahdollistavat proteiinin käytön entistä monipuolisemmin. Proteiinikonsentraatissa on hamppujauheeseen verrattuna selvästi vähemmän rasvaa ja enemmän proteiinia. Sen korkea proteiinipitoisuus koostuu 20:tä ihmiselle välttämättömästä aminohaposta, jotka ovat helposti imeytyvässä muodossa. Proteiinipitoisuus 65 %, rasvaa 6-8 %. Erittäin vähägluteeninen.

Hamppujauhe 32 % proteiini

Hamppujauhe on hampunsiementen puristekakusta tuotettu jauhe, joka on erinomainen proteiinin ja kuidun lähde. Saatavilla kahdella eri karkeudella. Hamppujauhe sisältää kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Jauheen sisältämä proteiini on helposti imeytyvässä muodossa. Sisältää luontaisesti omega-3 ja omega-6 rasvahappoja oikeassa suhteessa. Hampunsiemen on myös yksi harvoista siemenistä, jossa on lehtivihreää sekä arvokkaita gammalinoleenihappoa (GLA) 4 % ja stearidonihappoa (SDA) 2 %. Proteiinia 32 %, kuitua 40 %, rasvaa n.10 %. Erittäin vähägluteeninen.

Idätetty hamppujauhe 32 % proteiini

Idätetty hamppujauhe on idätettyjen hampunsiementen puristekakusta tuotettu hienojakoinen jauhe, joka on erinomainen proteiinin ja kuidun lähde. Idätysprosessi aktivoi siemenet, jolloin keho saa hyödynnettyä ravinteet paremmin idätetystä hamppurouheesta. Idätysprosessin avulla siemenistä vähenee fytiinihappoja ja lektiinejä, jotka vaikeuttavat ravinteiden imeytymistä. Idätetyn hamppurouheen maku on pehmeä ja rakenne rapea. Erittäin vähägluteeninen.

Kuitujauheet ja leseet

Kuitujauhe

Kuitujauhe valmistetaan hienoksi jauhamalla hampun kuoriosasta. Se on erinomainen kuitulisä, joka sisältää myös proteiinia, mutta vain vähän rasvaa. Kuitujauhe soveltuu monipuolisesti leivontaan, valmisruokiin sekä ravintolisävalmisteisiin. Jauhe on väriltään ruskeaa ja maultaan miedon kuitumaista. Ravintokuitua lähes 60 %, proteiinia 13 %, rasvaa 10 %. Erittäin vähägluteeninen.

Hamppulese

Hamppulese valmistetaan hampun kuoriosasta, ja on erittäin runsaskuituinen. Kuitupitoinen lese saa aikaan kylläisyyden tunteen, mutta sisältää vain vähän energiaa. Hamppulese soveltuu esimerkiksi granolaan, puuroihin ja muihin kuiturikkaisiin myllytuotteisiin.  Gluteeniton.

Kylmäpuristetut hamppuöljyt:

Kylmäpuristettu hampunsiemenöljy

Hampunsiemenestä kylmäpuristamalla valmistettu erittäin ravintorikas öljy. Maku on miellyttävän pehmeän pähkinäisen ruohoinen. Tuote soveltuu erinomaisesti kaikkiin kylmiin ruokiin, mm. salaatteihin ja pestoihin. Öljyn koostumus on ainutlaatuinen. Rasvahapoista jopa yli 80% on monityydyttymättömiä rasvahappoja. Ylivertaisen öljystä tekee sen, että se sisältää arvokkaita, harvinaisempia gammalinoleenihappoja (GLA 6%) ja stearidonihappoa (SDA 2%). Nämä ainesosat ovat erityisen tärkeitä elimistölle ja varsinkin sairastavalle elimistölle.

Kuorittu hampunsiemenöljy

Tämä öljy on valmistettu kuorituista hampunsiemenistä kylmäpuristamalla. Se on väriltään vaalean vihreää. Vaalea väri mahdollistaa hamppuöljyn käytön entistä monipuolisemmin niin elintarvike- kuin kosmetiikkatuotteissa. Öljy sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja ja optimaalisessa suhteessa omega-3 ja omega 6- rasvahappoja.

Idätetty kylmäpuristettu hampunsiemenöljy

Premium-laatuista hamppuöljyä idätetystä hampunsiemenestä kylmäpuristamalla. Idätysprosessissa siemen aktivoituu ja eri ainesosien käytettävyys paranee entisestään. Idätetystä siemenestä valmistettu öljy on entistä ravintorikkaampaa. Maultaan öljy on lempeän pähkinäinen ja väriltään vaalean vihreä. Öljy soveltuu erityisesti korkealaatuisten elintarvikkeiden raaka-aineeksi.

VegepihviMIX

VegepihviMIX antaa mahdollisuuden luoda oman vegaanisen pihvin, pyörykän tai murekkeen. Sisältää yhteensä 93,1 % suomalaisia kasviproteiineja: härkäpapua, kauraa ja hamppua. Lisäksi kuivattuja vihanneksia jauhettuna, mausteita ja psylliumkuitua. Lisäaineeton. Lisätään kuuma vesi ja tippa öljyä, sekoitetaan taikinaksi ja annetaan turvota. Lisää halutessasi omia makuja, tuoreita kasviksia, juustoa, sieniä tai villiyrttejä.

 

Kaikkia tuotteitamme on saatavana myös LUOMUna. Sekä tavanomaisessa että luomutuotannossa lajikkeena on Suomessa jalostettu FINOLA.