Tammikuun lopulla muutoksen päivän pituudessa jo huomaa. Ollaan menossa hyvää vauhtia kohti kevättä ja siitä onkin enää vain muutama hetki toukotöiden alkuun.

Monella öljyhampputilalla tulevan kasvukauden viljelysuunnitelmien viimeistely on jo loppusuoralla. Öljyhampulle kylvettävät hehtaarit on valittu ja siemenet on tilattu. Moni tuottaja valmistautuu uuteen kauteen myös osallistumalla Trans Farmin viljelypäiville, joiden ohjelmassa on runsas kattaus uusinta viljelyyn liittyvää tietoa. Uuden sadon öljyhamppu tulee kasvamaan entistä vahvemman osaamisen voimin.

Kotimainen vastuullisesti ja ilman torjunta-aineita tuotettu öljyhamppu täydentää mainiosti kasviproteiinivalikoimaa. Se herättää kuluttajissa kiinnostusta ja uteliaisuutta. Loppuvuodesta 2022 tehdyn Tuhat suomalaista -tutkimuksen mukaan noin 40 % vastaajista tunnisti ravintohampun hyväksi kotimaiseksi kasviproteiinilähteeksi. Valtaosa suhtautui siihen kuin mihin tahansa kasvipohjaiseen tuotteeseen oli myös valmis kokeilemaan siitä valmistettuja tuotteita monissa eri tuoteryhmissä. Useita tuotekehitysprojekteja on meneillään ja markkinoille saataneenkin lähiaikoina uusia ravintohampputuotteita.

Öljyhamppu on todellista superfoodia ravitsemuksellisten ominaisuuksien puolesta. Lisäksi sen viljely on ympäristöystävällistä, kasvinsuojeluaineita ei tarvita ja se sitoo tehokkaasti hiiltä. Se on myös pölyttäjien ravintokasvi. Monelle kuluttajalle ruuan alkuperän tunteminen on tärkeää. Kotimaisestä öljyhampusta valmistettujen tuotteiden jäljitettävyys alkaa jo kylvösiemenestä.