Pilko kotimaisen satokauden ihanimmat tomaatit ja tuoreimmat kurkut.  Ota lisäksi runsaasti yrttejä, ainakin viileää minttua ja makeahkoa lehtipersiljaa. Vaihda bulguri öljyhampun siemeniin. Näin pääset helposti raikkaalle makumatkalle itäisen Välimeren rannalle Libanoniin, kun valmistat näistä kotimaisista, parhaista aineksista tabbouleh-salaatin.

Tabbouleh valmistuu nopeasti ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen voi nauttia ateriana pita-leivän ja hummuksen kera. Erityisen hyvin se sopii lisäkkeeksi grillattujen kana- ja lammasruokien kylkeen. Tabbouleh on loistavaa kesäruokaa myös piknikille, varsinkin nyt, kun kotimaiset tomaatit ja kurkut ovat parhaimmillaan. Tabboulehin raikkaus syntyy yrttien yhdistelmästä ja kastikkeesta, jossa on hamppuöljyä, sitruunaa, hieman hunajaa sekä suolaa ja pippuria.

Perinteisesti tabbouleh on valmistettu bulgurista, vehnästä valmistetuista suurimoista. Sen voi korvata mainiosti kotimaisilla öljyhampun kuorituilla siemenillä, jotka voi paahtaa kevyesti pannulla. Voit valita myös valmiiksi paahdetut ja suolatut hampunsiemenet. Öljyhampun miedon pähkinäinen maku sopii mainiosti tähän salaattiin, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin ennen ruokailua.

Öljyhampputuotteet sopivat monenlaiseen ruuanlaittoon ja leivontaan.