Nurmen ja kotimaisen viljan lisäksi nauta- ja siipikarjan sekä sikojen ruokinnassa tarvitaan täydennysvalkuaista. Sitä saadaan soijan ohella kotimaisista palkokasveista sekä valkuais- ja öljykasveista. Myös elintarviketeollisuuden sivuvirtoja hyödynnetään.

Kotimaisesta valkuaisesta on niukkuutta ja sen tuotantoa pyritään lisäämään. Öljyhampun raaka-aine jakeiden kasvava kysyntä kasvattaa osaltaan myös täydennysvalkuaisen tarjontaa.

Hamppuraaka-ainejakeiden jalostuksen yhteydessä syntyy sivuvirtaa, jolle on käyttöä kotieläinten ruokinnassa.  Hamppupuriste on laadukasta valkuaistäydennystä märehtijöille, siipikarjalle ja sioille. Se syntyy öljynpuristuksen yhteydessä. Korkean valkuaispitoisuutensa ansiosta hamppu on tervetullut kotimainen täydennysvalkuainen rehumarkkinoille.

Hamppupuriste on rypsipuristeeseen verrattavissa oleva aminohappojen lähde. Tuote sisältää runsaasti valkuaista (35 %), rasvaa ja kuitua, mutta vain vähän tärkkelystä ja sokereita

Hamppupuristetta on saatavilla FoodFarmin kautta. Myös kokonainen hampunsiemen ja hamppulese soveltuvat rehukäyttöön ja nämäkin löytyvät FoodFarmin valikoimista.

Lue lisää hamppupuristeesta rehukäytössä

Hamppupuristeen rehuarvot löydät täältä