FoodFarmin yhteistyökumppani RehuX kertoo verkkosivuillaan olevansa ennen kaikkea eloisa, iloisa ja kotoisa. Sellaiselta vaikuttaa myös sika- ja kananrehujen myynnistä, tuotekehityksestä ja optimoinnista vastaava Terhi Hemmilä, kun hän kertoo öljyhampun käytöstä yhtiön luomukananrehuissa.

RehuX käyttää niissä hamppupuristetta. Tarkkoja määriä Hemmilä ei lähde avaamaan: hänen mukaansa puristetta ei ole ihan vähää, muttei myöskään liikaa – vaan sopivasti.

Hän kertoo, että hamppupuristeella haetaan rehuun monipuolisempaa valkuaista.

”Luomulainsäädäntö sanoo, ettei yli 30-viikkoisille kanoille voi syöttää tavanomaisesti tuotettua rehun raaka-ainetta edes sallittua viittä prosenttia. Kun tämä astui voimaan, mietimme, voisiko jollain muulla korvata esimerkiksi luomusoijaa. Ettei tarvitsisi käyttää niin paljoa soijaa”, Hemmilä sanoo.

Toinen syy hampun hyödyntämiseen on se, ettei yrityksen rehuissa haluta käyttää kalajauhoa.

”Yksi hyvä puoli, minkä olen tässä hampusta oivaltanut, on se, että siinähän on paljon hyviä rasvahappoja. Eli munat saattavat olla asiakkaalle terveellisempiä. Sitä ei ole tutkittu, joten sillä ei voi markkinoida, mutta välillisenä hyötynä sen saa kaupan päälle”, Hemmilä hymyilee.

Hampun rehukäyttöä helpottavat tarkat tuotetiedot, jotka mahdollistavat tuotteen optimoinnin.

”Ihan normi säädöillä mennään. FoodFarmilla on se hyvä, että he ovat tutkineet tuotteet tosi läpikotaisin. Ravintoainesisällöt ovat tosi tarkat ja hyvin tehty, kaikki tunnusluvut löytyvät. Se on erittäin hyvä juttu. Kun hinta on asetettu, sen mukaan katsomme, paljonko sitä käytetään”, toteaa Hemmilä tyytyväisenä.