Hyvinvointituotteisiin suuntautuneessa Foodinissa halutaan luoda ruokakulttuuria, jossa jokaisella on mahdollisuus valita paremmin päivän jokaisena hetkenä. Valikoimassa on myös kotimaista hamppuöljyä ja hamppuproteiinijauhetta, sekä sellaisenaan että osana kasviproteiinijauhesekoitusta.

”Olemme vuosien varrella myyneet ja käyttäneet öljyhamppua monessa muodossa. Terveyssektorilla se on aina ollut luonnollisesti arvostetussa asemassa sen ravitsemuksellisen profiilin, hypoallergeenisuuden ja ekologisen merkityksensä puolesta.

Nämä sopivat täydellisesti meidän arvoihimme ja vastaavat kuluttajien tarpeisiin”, Foodinin tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja Jaakko Halmetoja kertoo. Hän sanoo, että tällä hetkellä on menossa kansainvälinen hamppubuumi. Se nostaa öljyhampun trendikkyyttä raaka-aineena ja lisää kysyntää selkeästi.

”Hampputuotteiden tulevaisuus näyttää valoisalta ja alan messut ympäri maailmaa ovat pursunneet hampputuotteita etenkin viime vuosina”, Halmetoja toteaa.

Myös tieteellinen tutkimus on aktivoitunut hampusta hurjan paljon viime vuosina. ”Isossa kuvassa hampusta puhutaan kasvina enemmän kuin koskaan. Funktionaalisten ominaisuuksien lisäksi lisääntyy myös vastuullisuuskeskustelu. Hamppu nostaa päänsä parrasvaloihin myös siltä suunnalta.”

Foodin.fi