Frantsila Herbfarmin agronomi ja tuotekehittäjä Virpi Raipala-Carmier sanoo, että heidän Optimi omegaöljynsä on juuri sellainen: monipuolinen, hyvää omegaöljyä sisältävä ravintolisä täydentämään ruokavaliota.

Optimi omegaöljystä puolet on FoodFarmin luomuhamppuöljyä. Lisäksi siinä on pellava-, oliivi-, tyrni-, helokki- ja vehnänalkioöljyä.

Ravinnosta saatavat rasvahapot vaikuttavat esimerkiksi rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan sekä matala-asteiseen tulehdukseen.

Raipala-Cormier muistuttaa, että hamppuöljy on hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen lähde. Sen rasvahapoista yli 80 % on monityydyttymättömiä. Se myös sisältää arvokkaita harvinaisia gammalinoleenihappoja (GLA) ja stearidonihappoa (SDA).

”Hamppuöljy on hyvä iholle, lihaksille ja aivoille”, Raipala-Cormier sanoo.

”Suomalaiset syövät paljon roskaruokaa. Optimi omegaöljyssä on kaikkia elimistön tarvitsemia omegoja eli omegat 3, 6, 7 ja 9. Omega 3:a on optimisuhteessa omega-6:een nähden”, Raipala-Cormier kertoo.

Hamppuöljyssä omega-3:n ja omega-6:n suhde on ihmisravitsemuksen kannalta optimaalinen.

Öljyhampun öljy käytetään tuotteeseen sellaisenaan.  Raipala-Cormier toteaakin, että Optimi omegaöljyssä kaikki on aitoa kylmäpuristettua luomuöljyä.

Hän käyttää sitä itse joka päivä esimerkiksi salaatissa.

Öljyhampun öljy maistuu lievästi pähkinäisellle.

”Olen iloinen, että löysimme luomuhamppuöljyn tuottajan. Ostamme hamppuöljyä isomman erän kerralla ja pakastamme osan, että se säilyy”, Virpi Raipala-Cormier toteaa.

Öljyhamppu sopii täydellisesti Foodinin arvoihin

Hyvinvointituotteisiin suuntautuneessa Foodinissa halutaan luoda ruokakulttuuria, jossa jokaisella on mahdollisuus valita paremmin päivän jokaisena hetkenä.

Valikoimassa on myös kotimaista hamppuöljyä ja hamppuproteiinijauhetta, sekä sellaisenaan että osana kasviproteiinijauhesekoitusta.

”Olemme vuosien varrella myyneet ja käyttäneet öljyhamppua monessa muodossa. Terveyssektorilla se on aina ollut luonnollisesti arvostetussa asemassa sen ravitsemuksellisen profiilin, hypoallergeenisuuden ja ekologisen merkityksensä puolesta. Nämä sopivat täydellisesti meidän arvoihimme ja vastaavat kuluttajien tarpeisiin”, Foodinin tuotekehitys- ja vastuullisuusjohtaja Jaakko Halmetoja kertoo.

Hän sanoo, että tällä hetkellä on menossa kansainvälinen hamppubuumi. Se nostaa öljyhampun trendikkyyttä raaka-aineena ja lisää kysyntää selkeästi.

”Hampputuotteiden tulevaisuus näyttää valoisalta ja alan messut ympäri maailmaa ovat pursunneet hampputuotteita etenkin viime vuosina”, Halmetoja toteaa.

Myös tieteellinen tutkimus on aktivoitunut hampusta hurjan paljon viime vuosina.

”Isossa kuvassa hampusta puhutaan kasvina enemmän kuin koskaan. Funktionaalisten ominaisuuksien lisäksi lisääntyy myös vastuullisuuskeskustelu. Hamppu nostaa päänsä parrasvaloihin myös siltä suunnalta.”