Hauskaa vaihtelua kevään ruokahetkiin saadaan kanabursasta. Sen voi nauttia ranskalaisten ja salaatin kera tai taikoa siitä mehevät hampurilaiset. Mausta bursat mieluisimmilla maustella.

Kanabursa

  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 – 2 rkl ranskankermaa
  • 3 rkl korppujauhoja taikinaan ja 3 rkl leivitykseen
  • 1 – 2 rkl intialaista mausteseosta
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Kourallinen kuorittuja hampunsiemeniä leivitykseen
  • 3 rkl parmesaanijauhetta leivitykseen
  • Öljyä tai kookosrasvaa paistamiseen

Ranskanperunoita tai salaattia sekä erilaisia maukkaita dippikastikkeita.

Aloita tästä: Sekoita kanan jauhelihaan kaikki ainekset. Intialaisen mausteseoksen sijasta voit maustaa murekemassan vaikkapa Meksikon tai Thaimaan mausteilla!

Leivo taikinaksi ja anna levätä puoli tuntia jääkaapissa.

Leivitysainekset: kuorittuja hampunsiemeniä, parmesanjauhetta ja (gluteenittomia) korppujauhoja.  Sekoita keskenään hyvin.
Muotoile taikinasta käsin pieniä pihvejä, taputtele leivityksessä molemmin puolin.

Paista pannulla niin, että pihvien väri on kauniin ruskea. Voit kypsentää pihvit myös air – fryerissa. Pannulla väri pintaan ja loppukypsennys kuumassa uunissa.