Maaseudun Tulevaisuus otti kantaa mielenkiintoiseen aiheeseen artikkelissaan 31.1.2021. Kasvisruoat ovat selkeä trendi, minkä huomaa jo kauppojen kasvaneista kasvisruokavalikoimista. Kasviproteiineja ei nähdä ainoastaan vegaanien ja muiden kasvissyöjien ruokana, vaan niiden valmistajat kohdistavat tuotteitaan entistä enemmän sekasyöjille, osaksi arkiruokailua.

Kotimaiselle kasviproteiinille on kysyntää, mutta sen tuotanto on Suomessa vähäistä. Esimerkiksi kasviproteiinivalmisteisiin käytettävästä herneproteiinista, härkäpavusta ja soijasta suuri osa tulee ulkomailta. Lisäksi monet siemenet tulevat ulkomailta. Artikkelia varten haastatellut yritysten edustajat toivovat, että kotimaisia kasviproteiineja olisi paremmin saatavilla. Tämä vaatisi lisää kotimaisia jalostuslaitoksia.

Iloisena voimme kertoa, että tällainen jalostuslaitos on olemassa, pääraaka-aineenaan öljyhamppu. FoodFarm vastaa kysyntään kahden tuotantolaitoksen voimin, joissa kasviproteiinin lisäksi kotimaisesta öljyhampusta jalostuu mm. öljyä, kuorittua siementä, rouhetta ja muita hampputuotteita moniin eri käyttötarkoituksiin.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1304543