Hyödynnä sesongin kotimaiset vihannekset kuten kesäkurpitsa ja parsakaali hampunsiemenillä höystetyn kirjolohen lisukkeena. Kuoritut hampunsiemenet toimivat erinomaisesti seesaminsiementen sijaan Tyynenmeren vaikutteilla maustetun ja limen mehulla kypsytetyn kalan kanssa.

Reilun kokoisesta kirjolohifileestä tehty resepti riittää kahdelle-kolmelle. Nypi ruodot pois, poista nahka ja leikkaa liha kahden sentin paloiksi.

Kirjolohen mausteseos:

  • 4 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 1 arkki merilevämattoa
  • 1 limen mehu
  • appelsiinin kuorta vähän raastettuna
  • ripaus chiliä
  • pala raastettua inkivääriä
  • hienoa merisuolaa 1–2 tl ja sokeria 1 rkl

Paahda hampunsiemenet pannulla kevyesti. Murskaa merilevämatto pieniksi hiutaleiksi. Sekoita ainekset ja marinoi kalanpaloja jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Teriyakivihannekset:

  • broccolinia tai parsakaalia
  • kesäkurpitsaa
  • herkkusieniä
  • porkkanaa
  • paprikaa
  • kevätsipulia
  • ituja tai versoja koristeeksi

Paista vihannekset wokpannussa öljytilkassa. Mausta lopuksi teriyakikastikkeella ja viimeistele paahdetuilla suolatuilla hampunsiemenillä ja iduilla.