Omien ruokavalintojen kautta on yksikertaisinta ja tehokkainta vaalia omaa ja ympäristön hyvinvointia. Tavoitteisiin on mahdollista päästä muokkaamalla omaa asennetta ja ostoskäyttäytymistä. Tapoja ja tottumuksia on vaikea muuttaa kertarysäyksellä, liikkeelle on hyvä lähteä suupala kerrallaan.

Ruoka on sähköistävä keskustelunaihe. Sen määrä, ravintosisältö, tuotantotapa ja prosessointiaste jakavat mielipiteitä yhtäällä, kun toisaalla niillä ei tunnu olevan juurikaan merkitystä. Suhtautuminen asiaa on usein kovin mustavalkoista, ääripäät riitelevät keskenään.

Ilmassa on jo jonkin aikaa ollut merkkejä isoista muutoksista. Ostokoreihin on lisääntyvissä määrissä valittu entistä terveellisempiä ja kevyempiä vaihtoehtoja. Luomun kysyntä on kasvanut ja kuluttajaa kiinnostaa ruuan tuotantotapa. Kotimaisia raaka-aineita arvostetaan selvästi aikaisempaa enemmän.

Kestävälle ruualle voidaan asettaa kriteereiksi mm. eettinen ja ekologinen tuotantotapa, jossa huomioidaan mm. ympäristön kuormitus, tuotantoprosessin ja työntekijöiden olosuhteet sekä raaka-aineiden jäljitettävyys. Kotimainen ruokaketju pellolta pöytään on turvallinen ja hyvin kontrolloitu.

Kestäviä ruokavalintoja tukee ja helpottaa kasviperäisten proteiinilähteiden laaja valikoima. Gluteeniton ja allergioita aiheuttamaton, kotimainen öljyhampun siemen on yksi monipuolisimmista vaihtoehdoista. Siinä on kaikki ihmisen tarvitsemat proteiinit, hyvälaatuiset rasvahapot ja kuidut kompaktissa paketissa. Tuotantoprosessi on lyhyt ja jäljitettävissä aina peltolohkolle asti.

FoodFarmin markkinoimat tuotteet vastaavat kestävien ruokavalintojen ehtoihin. Hyvistä raaka-aineista valmistetun ruuan herkullisuutta unohtamatta, suupala kerrallaan nautittuna.