Kakussa maistuu aprikoosi, viikuna ja jouluisat mausteet. Hamppurouhe ja kuoritut hampunsiemenet tuovat kakkuun mukavaa rouheutta. Kakkuvuoan voit leivittää kuorittujen hampunsiementen ja korppujauhojen seoksella suhteella puolet kumpaakin. Resepti meille loihti Marko Luhtala HamppuFarmilta.

Tarvitset n. 1,5 litran kakkuvuoan ja reilun puolitoista tuntia aikaa. Kakku kypsyy 60 – 70 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla.

Raaka-aineita tarvitset seuraavasti:

  • 200 g voita
  • 2,5 dl vettä
  • n 150 grammaa kuivattua aprikoosia ja viikunaa.
  • 100 g fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 100 g sokeria
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 220 g gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 – 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
  • 0,5 dl hamppurouhetta

Voita, (gluteenitonta) korppujauhoa ja kuorittuja hampunsiemeniä vuoan käsittelyyn.

Tee näin:

Pilko aprikooseja ja viikunoita pieniksi paloiksi. Aprikoosin voi leikata neljään osaan ja viikuna puoliksi.  Keitä veden ja fariinisokerin sekä voin kanssa kattilassa n 15 minuuttia , kunnes hedelmät ovat hajonneet hieman. Voit auttaa hajoamista vispilällä. Siirrä seos jäähtymään haaleaksi.

Käsittele kakkuvuoka voilla kauttaaltaan ja leivitä se hyvin hampunsiemen – korppujauhoseoksella. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sekoita kaikki kuivat aineet hyvin keskenään kulhossa.

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyttä viikuna – aprikoosiseosta muutamassa erässä taikinaan vaahdon joukkoon.

Sekoita lopuksi nuolijalla jauhoseosta ja kermaa vuoron perään taikinaan. Sekoita hyvin mutta varovasti.

Kaavi taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alemmalla tasolla. Uunista riippuen voit hieman laskea lämpötilaa paiston puolivälissä.

Anna hieman jäähtyä. Kumoa, leikkaa paloiksi ja nauti glögin tai kahvin kanssa.