Viivytellen saapunut kevät on vihdoin edennyt niin pitkälle, että öljyhampun kylvöt ovat päässeet hyvään vauhtiin. Tällä kasvukaudella öljyhamppu monipuolistaa peltomaiseman elonkirjoa noin 1500 hehtaarilla. Uuden satokauden hamput valmistuvat puintikuntoon syyskuun loppupuollella.

Hyvin edenneistä öljyhampun kylvöistä on lupa odottaa hyvää satoa. Osa kylvöistä on jo taimettunutkin. FoodFarmin tarjoamien öljyhamppujakeiden arvoa kasviproteiinin lähteenä vahvistaa kotimaisuus ja täydellinen jäljitettävyys. Jokainen erä on jäljitettävissä peltolohkolle saakka ja sopimustuottajan muistiinpanoista on varmistettavissa tuotannon vastuullisuus. Onhan jokaisen meistä hyvä tietää, missä ja miten ruuan raaka-aineet on tuotettu.

Suotuisissa olosuhteissa, kun maassa on sopivasti lämpöä ja kosteutta, öljyhamppu taimettuu kylvön jälkeen alle viikossa. Öljyhampun kasvu jatkuu tästä voimakkaana ja varsi venyy lähes silmissä. Kasvi tuottaa kasvukauden aikana runsaasti biomassaa sekä rehevän kasvustonsa että rotevan ja syvän juurensa ansiosta niin pieneliöstön ravinnoksi kuin hiiltä sitomaan.

Ravitsemuksellisesti täydellisen proteiinikoostumuksen tarjoava gluteeniton öljyhamppu tarjoaa hyvinvointia myös terveellisten rasvahappojen osalta. Koko siemensato tuotetaan ilman kasvinsuojeluaineita.

Lue lisää öljyhampusta