Noin neljäsosa ravintorikkaasta öljyhampun siemenestä on proteiinia. Hamppuproteiinin ravintokoostumus on aivan omaa luokkaansa. Se sisältää kaikkia 20 aminohappoa, joita ihmiskeho tarvitsee, ja se vastaa aminohapporakenteeltaan soijapavun ja kananmunanvalkuaisen koostumusta. Hamppuproteiinissa on ainutlaatuinen sekoitus hyvin sulavia proteiineja, albumiinia ja edestiiniä. Nämä ominaisuudet tekevät hampusta varsin kiinnostavan kasviproteiinilähteen.

Hamppuproteiinia muodostuu öljynpuristuksen yhteydessä. Kun hampunsiemenestä on puristettu öljy, loppuosa on puristekakkua. Puristekakussa on proteiinia noin 35 prosenttia, ja jauhamisen jälkeen sitä käytetään sellaisenaan. Puristekakusta saadaan edelleen rikastamalla noin 45-50 prosenttista hamppuproteiinia. Näissä perinteisemmissä hamppuproteiineissa käytetään raaka-aineena kokonaista, kuorellista siementä.

Kuorituista öljyhampunsiemenistä saadaan öljynpuristuksen yhteydessä proteiinikonsentraattia, joka sisältää proteiinia mahtavat 65 prosenttia. Perinteiseen hamppuproteiiniin verrattuna se on väriltään vaaleampaa, ja siinä on miedompi maku. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta proteiinikonsentraatti 65 soveltuu entistä paremmin kasvipohjaisiin tuotteisiin.

Kasviproteiinien kysynnän kasvaessa ja uuden, korkeamman proteiinipitoisuuden sisältävän ja maultaan miedon proteiinikonsentraatti 65:n tullessa FoodFarmin tuotevalikoimaan on odotettavissa hamppuproteiinin kysynnän vahvaa kasvua. Nykyinen öljynpuristuksen sivutuote saattaakin näin ollen nousta päätuotteeksi.

Haluatko kuulla lisää hamppuproteiinista? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.