Kylmäpuristamalla öljyhampun siemenistä valmistettava hampunsiemenöljy on erinomainen valinta kosteuttamaan, suojaamaan ja ravitsemaan kuivaa ihoa sekä ulkoa- että sisältäpäin. Ainutlaatuisen rasvahappokoostumuksensa ansiosta se soveltuu kaikille ihotyypeille, erityisesti atooppiselle ja kuivalle iholle.

Hampunsiemenöljy sisältää luonnostaan runsaasti omega-6- ja omega-3-rasvahappoja optimaalisessa suhteessa. Nämä rasvahapot kosteuttavat ja rauhoittavat ärtynyttä ihoa, minkä lisäksi niillä on myös tulehdusta hillitsevä ja ihon paranemista edistävä vaikutus. Hampunsiemenöljyn sisältämä antioksidanttinen E-vitamiini ennaltaehkäisee ihon näkyviä ikääntymisen merkkejä.

Hampunsiemenöljy sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia. Hampunsiemenöljyn sisältämät monityydyttymättömät rasvahapoista on erityisesti hyötyä kuivasta ihosta kärsiville. Hampunsiemenöljyn käyttö ulkoisesti edistää ihon säilymistä joustavana ja sileänä, minkä lisäksi se auttaa myös lievittämään kuivan ihon tyypillisiä oireita, kuten kiristävää tunnetta ja kutinaa. Kevyen koostumuksensa ja nopean imeytyvyytensä ansiosta hampunsiemenöljy sopii mainiosti myös epäpuhtaan ja rasvoittuvan ihon kosteutukseen.

Ulkoisen käytön lisäksi hyötyjä iholle saa myös hampunsiemenöljyä sisäisesti nauttimalla. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa havaittiin atooppisen ihottuman oireiden lieventyneen hampunsiemenöljyn lisäämisellä ruokavalioon. Tutkimukseen osallistujien atooppisen ihon kunto parani nauttimalla kaksi ruokalusikallista hampunsiemenöljyä päivässä.