Syksyisen menun pää- ja jälkiruoassa maistuvat hampunsiemenet ja muut kotimaiset maut. Hamppu tuo makua ja rakennetta myös pääruoan kanssa tarjottaviin sämpylöihin. Monipuolisen hampun avulla saat lisättyä ruokalajeihin enemmän makua, hyviä rasvoja, proteiinia ja kuitua.

Hamppumenu

Hamppu-metsäsienipyörykät
Hampunsiemenillä leivitetyt kananpojan pihvit
Nokkos-chilimajoneesia ja Omenachutney
Speltti-tabbouleh salaattia ja vuohenjuustoa
Yrttistä vihersalaattia ja kirsikkatomaatteja
Hamppuöljy – sitruunavinaigrettea
Kuminansiemen-hamppusämpylät ja hamppupestoa
Hedelmäinen Hamppusmoothie

Hamppua voi hyödyntää monella tapaa eri ruokalajeissa. Kuoritut hampunsiemenet sopivat mainiosti pääruoan pihveihin ja pyöryköihin, sekä perusmassan raaka-aineeksi että leivitykseen. Salaattiin sopivat kuorittujen hampunsiementen lisäksi paahdetut ja suolatut hampunsiemenet, jotka tuovat herkullisen pähkinäisen maun lisäksi rapeaa rouskuvuutta. Hamppuöljy puolestaan toimii hyvin salaatinkastikkeen pohjana.

Sämpylöissä hampunsiemeniä voi hyödyntää sekä taikinassa että sämpylän päällä. Sämpylöiden kaveriksi sopii kotimaisilla yrteillä maustettu raikas hamppupesto, jossa on hyödynnetty hampunsiementen lisäksi proteiinipitoista hamppujauhoa.

Hamppusmoothiessa rakennetta ja ravintoaineita tuo kuorittujen hampunsiementen lisäksi hamppuproteiinijauhe. Yhdessä hedelmien kanssa niistä saa loihdittua hetkessä herkullisen ja ravitsevan jälkiruoan.

Haluatko päästä kokeilemaan, miten voit hyödyntää hamppua eri ruokalajeissa? Ota yhteyttä täältä.