Valmista viikonloppuna ihanan täyteläinen parsa-herkkusienirisotto.

Voit varioida ohjetta käyttämällä herkkusienien sijaan vaikkapa kanttarelleja ja tuoreen parsan voit tietenkin korvata säilykeparsalla.

Perinteisen, ei – vegaanisen risoton valmistamiseen voit käyttää kanalientä ja raastaa risoton päälle Pecorino-juustoa, myös paistettu vuohenjuusto sopii tähän ohjeeseen.

Ohje kahdelle henkilölle.

Ainesosat:

6 isoa herkkusientä

6 vihreää parsaa

2 dl Risottoriisiä

6 dl kasvislientä, timjamia, mustapippuria, ripaus sokeria.

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl Kuorittua Hampunsiementä

2 rkl Paahdettua ja suolattua Hampunsiementä

sitruunan mehua ja valkoviiniä

2 rkl maapähkinävoita

Tee näin

Kuori parsat, leikkaa kannasta noin 2 cm pois ja pilko 2 cm paloiksi.

Huuhtele herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi.

Paista parsapalat ja herkkusieniviipaleet oliiviöljyssä kevyesti. Lisää ripaus sokeria, hampunsiemenet, ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä seos lautaselle. Älä pese pannua.

Lämmitä kattilassa riisille mausteliemi: vesi ja kasvisliemi, mausta timjamilla ja mustapippurilla.

Kuullota risottoriisiä keskilämmöllä pannussa. Lisää kuumaa makulientä asteittain riisin joukkoon. Tässä vaiheessa tilkka valkoviiniä tekee hyvää, myös risottoon. Sekoittele ja kypsennä risottoa.

Kun riisi on vielä puoliraakaa ja pannussa on lientä reilusti, lisää freesattu sieni-parsa-hampunsiemenmix ja pari ruokalusikallista maapähkinävoita.

Anna kypsyä hetki, mausta makusi mukaan mustapippurilla ja koristele risotto vielä hampunsiemenillä. Tarjoile viileän valkoviinin kanssa.