Tämä nopeasti kesäinen ja nopeasti valmistuva ruoka sopii hyvin alkukesän kepeisiin tunnelmiin. Se sopii lounaaksi tai vaikka alkuruuaksi grilliherkkujen yhteyteen. Kuiva, välimerellinen valkoviini aateloi annoksen.

Tästä ohjeesta valmistuu herkuteltavaa kahdelle ruokailijalle.

Ainesosat

Riisinuudelia

10 salvian lehteä

0,5 dl hampunsiemeniä

50 g tuoretta pinaattia

2 valkosipulin kynttä

2 kesäkurpitsaa

100 g halloumia

1 dl valkoviiniä

nokare voita

loraus oliiviöljyä

vähän juoksevaa hunajaa

suolaa

mustapippuria

parmesania maun mukaan

kirsikkatomaatteja

Silppua salvia ja suikaloi kesäkurpitsa. Sulata nokare voita pannussa, lisää oliiviöljy sekä salvia, valkosipuli ja hampunsiemenet. Anna siementen paahtua. Lisää suola ja mustapippuria myllystä. Lisää tuore pinaatti. Freesaa hetken verran ja lisää valkoviini. Haudata hetki.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja lisää suikaloitu kesäkurpitsa kastikepannulle.

Paista halloumi erillisellä pannulla ja mausta paiston loppuvaiheessa hunajalla, öljyä ei tarvita.

Valuta nuudelit ja sekoita yhteen kastikkeen kanssa.

Kokoa annos ja koristele muutamalla kirsikkatomaatilla. Raasta pinnalle parmesania ja pyöräytä myllystä hieman mustapippuria.

Nauti heti.

Nuudelien sijaan voit valita spagetin tai enkelihiuspastaa. Hampunsiemeniksi sopii kokonaiset, kuoritut tai paahdetut, suolatut siemenet.