Tällä viikolla vietetään valtakunnallista keliakiaviikkoa. Viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta keliakiasta ja sen vaatimasta ruokavaliosta.

Jopa 150 tuhatta työikäistä suomalaista noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Tietämys gluteenittomasta ruokavaliosta on lisääntynyt hurjasti viime vuosien aikana ja yhä useampi leipomo tai ruokateollisuuden yritys ottaa huomioon myös gluteenittomuuden valmistaessaan tuotteitaan. Gluteenittomia vaihtoehtoja on saatavilla yhä enemmän ja hamppu on yksi varteenotettava vaihtoehto gluteenittomien raaka-aineiden listalla.

Öljyhampun siemen on täysin gluteeniton raaka-aine. Tämän lisäksi se ei tiedettävästi sisällä lainkaan allergeeneja. Öljyhamppu soveltuu siis mainiosti myös vaativampaan ruokavalioon.

Öljyhamppua voidaan käyttää monenlaiseen ruoanlaittoon mm. kokonaisena siemenenä, kuorittuna, jauhettuna tai hamppuproteiinin muodossa. Esimerkiksi leivityksessä vehnäjauhon sijasta voi käyttää kuorittua hampunsiementä. Kuoritun siemenen paistuessa sen maku muuttuu pähkinämäiseksi ja pinta rapeaksi. Kuorittu hampunsiemen toimii myös mainiosti leivonnassa. Pitkän linjan gluteeniton leipomo ILONA käyttää mm. kuorittua hampunsiementä sämpylöissä tuomaan leipään rakennetta, väriä ja ravintoarvoa.

Kaikki hampputuotteemme ovat gluteenittomia. Tutustu tuotevalikoimaamme tästä ja tilaa näyte.