Öljyhamppu on ainutlaatuinen kasvi. Ei mitään eksotiikkaa, vaan joka päiväistä arjen ravintorikasta ruokaa, joka hellii kehoa ja mieltä luonnollisesti. Tämä kasvi on yksi vanhimpia viljelykasvejamme, ja oli superfoodia jo ennen kuin superfood keksittiinkään. Hamppua tuotetaan eri käyttötarkoituksiin ja jokaiseen käyttötarkoitukseen on omat lajikkeensa. FoodFarmin tuotevalikoimasta löydät tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon, oli käyttökohteesi öljyhampulla sitten elintarvikkeet, rehut tai luonnonkosmetiikka.

Monipuolisen öljyn lähde ja kasviproteiinipaletin täydentäjä

Öljyhamppu tuo kaivattua monipuolisuutta kasviperäisten raaka-aineiden palettiin, ja myös maistuu hyvältä. Öljyhampun siemenen herkullinen pähkinäinen maku ja hyvät ravintoarvot ovatkin uniikki yhdistelmä, oli kyse sitten elintarvike-, rehu- tai kosmetiikkakäytöstä.

Öljyhampun siemenestä puristettu öljy on erinomainen hyvien rasvojen lähde, koska se sisältää juuri optimaalisessa suhteessa Omega3- ja Omega6 -rasvahappoja. Lisäksi hampusta kehomme saa kaipaamiaan, mutta harvinaisempia SDA- ja GLA-yhdisteitä.

Tässä gluteenittomassa ravinnon kulta-aineessa on myös runsaasti ja helposti hyödynnettävässä muodossa kuitua, proteiinia, monipuolisesti vitamiineja sekä kivennäisaineita. Hamppuproteiini onkin arvokas lisä kasvipohjaisiin proteiinilähteisiin. Se on helposti imeytyvää ja vastaa rakenteeltaan soijapapua tai kananmunankeltuaista. Hamppuproteiini sisältää hurjat kaksikymmentä aminohappoa, mukaan lukien kaikki keholle välttämättömät aminohapot. Hamppu tekee hyvää myös ulkoisesti, hamppuöljy hellii ihoa ja lievittää mm. atooppisen ihon oireita.

Kattava tuotevalikoima

FoodFarmin tuotevalikoima sisältää parikymmentä öljyhampusta jalostettua tuotetta. Tuotteiden vahvuudet ovat kotimainen tuotanto, ekologisuus, laadukkuus ja monipuolisuus. Kaikkia tuotteita on saatavana sekä tavanomaisesti tuotettuna että LUOMU sertifioituna. FoodFarmin hampputuotteet ovat myös lajikepuhtaita, kaikki tuotanto on jalostettu kotimaisesta FINOLA -lajikkeesta.

Elintarvikekäytössä suosikkituotteita ovat mm. kuorittu siemen, hamppuproteiini sekä hamppuöljy. Ruoanlaitossa nämä tuovat kaivattua monipuolisuutta kasviperäisten raaka-aineiden palettiin, ja myös maistuvat hyvältä. Öljyhampun siemenen pähkinäinen maku ja hyvät ravintoarvot ovatkin yhdistelmä, joka sytyttää niin koti- kuin ammattikokinkin.

Hamppu tarjoaa myös terveyttä ja hyvinvointia eläimille. Energiapitoisena rehuna hamppu on monen lemmikin ja tuotantoeläimenkin herkkua. Öljyhampusta valmistetaan eläinten rehuksi siemensekoituksia, kokonaista siementä ja ravintopellettiä. Rehujen lisäksi hamppuöljyä käytetään eläinten ihonhoitotuotteissa, se sopii mainiosti turkin ja kavioiden hoitoon.

Hampunsiemenöljyn suosio kosmetiikkatuotteissa on kasvussa. Suosio perustuu ihoa hellivään rasvahappokoostumukseen. Korkea linolihappopitoisuus parantaa öljyn imeytyvyyttä. Hampunsiemenöljyssä on huomattavasti muita öljyjä enemmän harvinaista gammalinoleenihappoa. Hamppuöljyn vihreä väri kertoo runsaasta antioksidanttipitoisuudesta. Kosmetiikkatuotteissa hampunsiemenöljy soveltuu esimerkiksi kasvovoiteisiin, ihon öljypuhdistukseen, hoitaviin öljyseerumeihin sekä esimerkiksi saippuaan ja shampoopaloihin.