Kebari mallasohra on oluenvalmistukseen sopiva luontaisesti gluteeniton ohra, jonka gluteenipitoisuus on alle 5 mg/kg. Australialaiset tutkijat ovat kehittäneet Kebarin perinteisiä kasvinjalostusmenetelmiä käyttäen, ja se on GMO-vapaata.

Kebarin B-, C- ja D-hordeiinin ominaisuudet ja pienempi siemenkoko vaikuttavat mallastuslaatuun, verrattuna tavanomaiseen eurooppalaiseen 2-riviseen mallasohraan. Lisäksi Kebarin uutepitoisuus on jonkin verran alhaisempi sen pienemmän siemenkoon vuoksi. Kebarin beeta-amylaasipitoisuus on selvästi alhaisempi, kun taas alfa-amylaasi on suunnilleen sama kuin tavanomaisilla lajikkeilla. Sen vapaan aminotypen pitoisuus on yleensä melko korkea ja beetaglukaanipitoisuus erittäin alhainen. Kebarilla on samankaltaiset idätys- ja muokkausominaisuudet kuin muilla mallastuslajikkeilla.

Kebari mallasohra on lisäysviljelyvaiheessa Australiassa, ja sen tuotanto on alkamassa myös Euroopassa. Ensimmäiset testierät vuoden 2021 sadosta ovat saatavilla keväällä 2022.

Haluatko kuulla lisää Kebari mallasohrasta? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.