The Guardian -lehti kysyy artikkelissaan (24.11.2022), voisiko hampulla olla keskeinen rooli taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Ilmastonmuutoksesta puhuttaessa hamppu nousee esiin harvoin. Kasvi on kuitenkin yksi nopeakasvuisimmista kasveista ja tehokkaimmista hiilensitojista. Artikkeli viittaa tutkimuksiin, jotka osoittavat, että hamppu sitoo hiilidioksidia kaksi kertaan enemmän kuin puut. Yhden hamppuhehtaarin arvioidaan absorboivan 8-22 tonnia hiilidioksidia vuodessa.

Hiilidioksidi sitoutuu pysyvästi hamppukuituun, jota voidaan käyttää monien hyödykkeiden valmistukseen. Hamppukuitua voidaan käyttää esimerkiksi tekstiileihin, eristeisiin, betoniin ja lääkkeisiin. Se jopa korvaa muovia auton osissa.

Tällä hetkellä Britanniassa hamppua viljellään noin 800 hehtaarin alalla. Tavoitteena on pinta-alan kasvattaminen 80000 hehtaariin HEMP-30 -projektin avulla, jonka taustalla on Yorkin yliopisto ja Biorenewables Development Centre.

FoodFarm on vahvasti mukana Britannian markkinoilla ja vie maahan jo nyt hamppuingredienttejä kuten hamppuproteiinia sekä -öljyä ja  öljyhampun sertifioitua kylvösiementä.