Sienet herättävät suuria tunteita ja jakavat ruokailijoiden mielipiteitä. Syksy on joka tapauksessa sieniherkkujen parasta aikaa. Suuntautuupa sieniretkesi metsään tai varmuuden vuoksi torille, saa sienisaaliista kokattua monenlaista hyvää.

Maistele vaikka tulevan viikonloppuna hampunsiemenillä höystettyjä balsamicoherkkusieniä. Ne sopivat lämpimäksi lisukkeeksi ja maistuvat kylminä salaatissa. Hampunsiemenet tuovat ruokaan pähkinäistä makua. Herkkusienten sijaan voit käyttää vaikka tatteja, osterivinokasta tai mitä tahansa lempisienistäsi.

Ainesosat

1 rasia herkkusieniä

1 dl balsamiviinietikkaa

2 valkosipulin kynttä tai 1 tl valkosipulijauhetta

½ dl hampunsiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä

Suolaa, pippuria

Öljyä paistamiseen

Tuoretta persiljaa viimeistelyyn

Tee näin

Pilko herkkusienet viipaleiksi ja silppua valkosipuli.

Paista herkkusieniä ja hampunsiemeniä (ja valkosipulia, jos se on tuoretta) pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla (ja valkosipulilla, jos se on jauheena). Freesaa vielä hetki.

Lisää balsamiviinietikka pannulle ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Siirrä jäähtymään ja viimeistele halutessasi tuoreella persiljasilpulla.