Luonnonkosmetiikan käytön puolesta puhuu moni seikka. Luonnonkosmetiikka vähentää elimistön kemikaalikuormaa ja ympäristöön kohdistuvia haittoja, sillä jokaisessa vaiheessa aina raaka-aineiden tuotannosta tuotteiden valmistukseen asti minimoidaan aiheutuvat ympäristöhaitat. Lisäksi luonnonkosmetiikassa käytetään raaka-aineita mahdollisimman luonnollisessa muodossa, jolloin kasvien aktiiviset ainesosat saadaan hyödynnettyä kokonaisuudessaan. Myös tuotekehitys tehdään ilman eläinkokeita.

Hampunsiemenistä puristettu öljy soveltuu hyvin kosmetiikkakäyttöön, sillä se hoitaa ihoa sisäisen käytön lisäksi myös ulkoisesti käytettynä. Öljy sisältää hampunsiemenen hyvät ominaisuudet, kuten optimaalisen rasvahappokoostumuksen, ja ravitsee siten tehokkaasti kuivaa ihoa. Hamppuöljy sitoo tehokkaasti kosteutta ja tekee ihosta pehmeän. Tiesitkö, että se lievittää myös tehokkaasti tulehduksia, ja sopii siten erinomaisesti atooppisen ihon hoitoon?

Hamppuöljyä voidaan käyttää raaka-aineena monenlaisissa kosmetiikkatuotteissa aina pesutuotteista ihoa hoitaviin voiteisiin ja öljyihin. Se sopii erinomaisesti sekä iho- ja suihkuöljyihin että käsille, kasvoille, huulille, vartalolle ja jaloille tarkoitettuihin voiteisiin tuomaan lisää kosteutta ja ravinteita iholle. Älä unohda myöskään hampun mahdollisuuksia hiustenhoidossa, sillä hamppuöljylisä esimerkiksi shampoossa ravitsee sekä hiuksia että hiuspohjaa luonnollisesti. Kuten muutkin kasviöljyt, hamppuöljy kannattaa käsitellä ja puhdistaa ennen kosmetiikkatuotteisiin lisäämistä, jotta tuotteisiin saadaan neutraalin väriset ja tuoksuiset raaka-aineet.