Suomalaisen ruoan päivä 4.9.2022
Päivittäin kannattaa muistaa, että suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä osaamista, laatua, jäljitettävyyttä ja vastuullisuutta. Suomalaisen ruoan päivää vietetään nyt neljättä kertaa ja erityisesti nyt, sen merkitys korostuu.
Maailmaa myllertävien kriisien ja konfliktien luodessa epävarmuutta, on pidettävä huolta huippuluokan ruokaturvastamme. Samanaikaisesti on katsottava myös tulevaisuuteen, jotta jatkossakin saamme kotimaassa kestävästi tuotettua ja turvallisesti valmistettua ruokaa.
Kotimainen ruokaosaaminen kasvaa ja vahvistuu uusin raaka-ainein sekä aktiivisen ja innovatiivisen tuotekehittelyn myötä. Laadukas, vastuullisesti tuotettu öljyhamppu on ainutlaatuinen esimerkki ravintokasvista, jonka ominaisuudet tarjoavat laajan kattauksen mahdollisuuksia jalostaa maistuvia tuotteita sekä arkeen että juhlaan.