Kotimainen, vastuullisesti ja puhtaasi viljelty öljyhamppu täydentää kasviproteiinivalikoimaa ainutlaatuisine erikoispiirteineen. Sen proteiinikoostumus on täydellinen ravitsemusta ajatellen, se sisältää kaikkia 20 aminohappoa helposti imeytyvässä muodossa.

Monityydyttämättömien rasvahappojen osuus öljystä on noin 75 – 85%. Lisäksi siinä on runsaasti erilaisia kivennäisaineita ja vitamiineja.

Öljyhamppu sopii monenlaisiin kasvipohjaisiin meijerituotteisiin levitteisiin, juustohin, jäätelöihin, proteiinijuomiin ja -jogurtteihin. Se tuotteisiin proteiinia, hyvää rasvaa ja makua. Gluteenittomana ja allergeenittömänä se sopii kaikkiin ruokavalioihin.

FoodFarmin toimeksiannosta käynnistettiin vuonna 2021 applikaatiokehitysprojekti osana maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa Öljyhamppu – Rikasta ravintoa hiilinielusta -hanketta. Projektissa selvitetään mm. raaka-ainejakeiden säilyvyyden ohella niiden käyttäytymistä elintarviketeollisuuden prosesseissa. Tärkeä osa selvitystyötä on tutkia raaka-aineen soveltuvuutta nesteapplikaatioihin sekä kasvipohjaisiin meijerituotteisiin.

Kun haluat lisä tietoja, ota yhteyttä FoodFarmille.