Sola Saippua Oy:n yrittäjä Keijo Tuononen vastaa puheluun metsän keskeltä. Yritys valmistaa käsintehtyä saippuaa luonnonmukaisista materiaaleista. Linnunlaulu kuuluu puhelun taustalla, ja Tuononen päättää pitää metsätöistä pienen tauon kertoakseen yrityksestä ja hamppusaippuasta.

On heti selvää, että luonnonläheisyys ei ole Solalle korulauseita tai markkinointikikka, vaan kaikessa toiminnassa läsnä oleva arvo. Tuononen on tästä selvästi ylpeä todeten, että yritys on aina pyrkinyt noudattamaan luonnon ehtoja. Vastuullisuus tarkoittaa yrittäjälle ainakin käsin metsästä kerättyjä ainesosia, rehellistä kuluttajaviestintää ja terveellisiä tuotteita.

”Kaikki mitä pystytään keräämään itse, kerätään itse,” Tuononen tiivistää.

Luomuhamppu istuu arvomaailmaan erinomaisesti

Sola Saippua on jo pitkään ollut FoodFarmin yhteistyökumppanin Murtolan HamppuFarmin asiakas, ja luomuhamppu istuukin yrityksen arvomaailmaan erinomaisesti. ”Hamppu & Teepuu” -saippuassa käytetty luonnonmukainen hamppuöljy ei kenties ole käsin poimittua, mutta sen kasvattaminen on hyväksi luonnolle – ja käyttö ihmiselle.

”Hamppu on saippuassa ennen kaikkea hoitava ainesosa,” Tuononen toteaa, lisäten että saippuasta löytyy myös muun muassa teepuuta ja piparminttua, jotka hampun kanssa luovat saippualle miellyttävän tuoksun. Saippuan ostamisesta kiinnostuneet asiakkaat tarkastelevat tuotetta ”nenä edellä, vaikka mitä sanoisi!”

Toivomus hamppusaippuan kehittämisestä tuli alun perin kuluttajilta itseltään. Nykyisin tuotteen myynti on tasaista, ja yritys on suunnitellut laajentavansa hampun käyttöä myös uuteen Kota-hoitotuotesarjaansa, varsinkin kun yhteistyö HamppuFarmin kanssa on sujunut niin huolettomasti.

Kuva: Sola Saippua Oy