Taas on koittanut aika kokoontua yhteisen pöydän ääreen keskikesän juhlan merkeissä. Grilliherkut ovat varmasti monelle juhannusmenun kulmakivi, mutta niiden seurana maistuvat myös raikkaat kasvikset ja muut lisukkeet. Alla pari hampulla höystettyä lisukereseptiä juhannuspöytäsi täydennykseksi!

 

Balsamicoherkkusienet hampunsiemenillä

Hampunsiemenet tuovat tähän sieniruokaan pähkinäistä makua. Herkkusienten sijaan voit käyttää vaikkapa portobellosieniä tai osterivinokasta.

 

Ainesosat

  • 1 rasia herkkusieniä tai muita haluamiasi sieniä
  • 1 dl balsamiviinietikkaa
  • 2 valkosipulin kynttä tai 1 tl valkosipulijauhetta
  • ½ dl hampunsiemeniä tai kuorittuja hampunsiemeniä
  • Suolaa, pippuria
  • Öljyä paistamiseen
  • Tuoretta persiljaa viimeistelyyn

 

Tee näin

Pilko herkkusienet viipaleiksi ja silppua valkosipuli.

Paista herkkusieniä ja hampunsiemeniä (ja valkosipulia, jos se on tuoretta) pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

Mausta suolalla ja pippurilla (ja valkosipulilla, jos se on jauheena). Freesaa vielä hetki.

Lisää balsamiviinietikka pannulle ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Siirrä jäähtymään ja viimeistele halutessasi tuoreella persiljasilpulla.

 

Halloumia ja kesäkurpitsaa nuudeleiden, salvian ja hampunsiementen kera

Tässä reseptissä hampunsiemeninä voi käyttää joko kokonaisia tai kuorittuja tai paahdettuja ja suolattuja siemeniä. Tästä ohjeesta valmistuu herkuteltavaa kahdelle ruokailijalle.

Ainesosat

  • riisinuudelia
  • 10 salvian lehteä
  • 0,5 dl hampunsiemeniä
  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 100 g halloumia
  • 1 dl valkoviiniä
  • nokare voita
  • loraus oliiviöljyä
  • vähän juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesaania maun mukaan
  • kirsikkatomaatteja

 

Silppua salvia ja suikaloi kesäkurpitsa. Sulata nokare voita pannussa, lisää oliiviöljy sekä salvia, valkosipuli ja hampunsiemenet. Anna siementen paahtua. Lisää suola ja mustapippuria myllystä. Lisää tuore pinaatti. Freesaa hetken verran ja lisää valkoviini. Haudata hetki.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja lisää suikaloitu kesäkurpitsa kastikepannulle.

Paista halloumi erillisellä pannulla ja mausta paiston loppuvaiheessa hunajalla, öljyä ei tarvita.

Valuta nuudelit ja sekoita yhteen kastikkeen kanssa.

Kokoa annos ja koristele muutamalla kirsikkatomaatilla. Raasta pinnalle parmesaania ja pyöräytä myllystä hieman mustapippuria.

Tarjoa heti.

 

Aurinkoista ja rentouttavaa juhannusta!