FoodFarmin hamppuraaka-aineet olivat näkyvästi esillä Helsingin MaatalousKonemessuilla. Pääsääntöisesti maataloustuottajista koostunut messuyleisö oli viljelytekniikan ohella todella kiinnostunut hampusta ja sen käytöstä elintarvikkeissa sekä rehuissa.

Yhteenvetona messuvieraiden mietteistä voi todeta, että hampun monikäyttöisyys hämmästyttää ja ilahduttaa. Myös sen merkitys osana vastuullista, maan kasvukuntoa ylläpitävää ja parantavaa viljelykiertoa on hyvin tiedossa.

Osaston vetonaulaksi osoittautui hamppuherkkujen tarjoilukärry. Messuvieraat saivat maistella Hamppusnackesejä kahden hurmaavan lisukkeen kera. Tarjolla oli raikas hamppupesto ja miedontulinen muhammarakastike.

Eräs messujen uutuustuotteenakin esitelty tuote löytyi FoodFarmin osastolta. Tuotevalikoimaan on lisätty hamppupuriste, jota käytetään kotieläinten ruokinnassa täydennysvalkuaisena. Se valmistetaan öljynpuristuksen yhteydessä syntyvästä puristekakusta. Näin myös jalostuksen sivuvirrat saadaan hyötykäyttöön.

FoodFarm kiittää kaikkia osastolla vierailleita!

MaatalousKonemessut 2022 järjestettiin 13. – 15.10.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Kolmen päivän aikana messuilla vieraili noin 17.000 henkilöä.