Vappuaaton saapuessa moni juhlistaa työväkeä, opiskelijoita ja tällä kertaa keskelle arkiviikkoa osuvaa vapaapäivää perinteikkäin ruoka-annoksin: sima, munkit ja tippaleivät pitävät ansaitusti kärkisijoja suosituimpien vappuherkkujen listalla.

Koska moni on kuitenkin valmis rikkomaan perinteiden rajoja ja kokeilemaan uusia tuttavuuksia, haluamme me FoodFarmilla toivottaa vapun tervetulleeksi tuoreiden makujen kera. Yhteistyökumppanimme Hamppufarmin hamppuisessa perunasalaatissa on kaikkea, mitä juhlapöytään voi kaivata: makua, ravinteita ja perinteitä samassa paketissa!

Gluteeniton, vegaaninen ja pähkinätön hamppuinen perunasalaatti kestää hyvin lämpöä, joten sen voi ottaa huoletta mukaan vaikka pidemmällekin piknik-reissulle. Proteiini- ja ravinnepitoinen hamppu pitää vaativammankin vappumarssijan pystyssä!

Hamppuinen perunasalaatti hamppu-sinappi kastikkeella

Ainesosat neljälle:
Hamppu-dijonsinappi-”majoneesi”
  • 4 rkl Dijonsinappia
  • 2 dl Hamppufarmin Hampunsiemenöljyä
  • 2 ruokalusikallista omenaviini- tai punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria tai Agave-siirappia tai raakahunajaa
Perunasalaatti
  • 500g uusia, mahdollisimman pieniä perunoita
  • 8 kpl vihreää tankoparsaa
  • 200g (pussillinen) pakasteherneitä
  • puolikas kurkku
  • isoja kapriksia
  • 1 kevätsipuli
  • persiljaa tai basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • kourallinen Hamppufarmin paahdettuja ja suolattuja hampunsiemeniä

Kokkausohjeet

 

Hamppu-”majoneesi”:

Lusikoi sinappi korkeareunaiseen tuoppiin tai purkkiin. Laita sauvasekoitin tuopin pohjalle ja vatkaa joukkoon hamppuöljyä ohuena nauhana valuttaen. Pidä välillä taukoa sekoittamisessa, niin että kastike emulgoituu. Lisää taukojen välillä etikkaa ja makeutusainetta lusikallinen kerrallaan.
Voit käyttää myös oliiviöljyä hamppuöljyn lisänä 50/50 – suhteessa.
Laita jääkaappiin maustumaan.

Perunasalaattipohja:

Pese perunat ja keitä suolavedessä kuorineen, lisää viimeisen minuutin kohdalla herneet. Valuta ja anna jäähtyä. Kuori parsat, leikkaa pari senttiä kannasta pois, ja keitä nopeasti tai grillaa.
Leikkaa ainekset sopivankokoisiksi annospaloiksi, sekoita hamppumajoneesin kanssa ja lisää mausteet. Anna maustua jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Viimeistele Hamppufarmin suolatuilla ja paahdetuilla hampunsiemenillä juuri ennen tarjoilua.

Tuunaa mieleiseksesi!

Perunasalaatti on oiva lisuke esimerkiksi makkaralle tai sillille. Brunssille voit tehdä kauniit annokset valmiiksi vaikka pieniin juomalaseihin!