Öljyhampun sopimustuotanto ja raaka-ainejakeet ovat näyttävästi esillä Helsingin MaatalousKonemessuilla Messukeskuksessa 13. – 15.10. Nimestään huolimatta messujen tarjonta kattaa laajasti myös eri tuotantomuotojen tuotantopanokset, neuvonnan ja palvelut.

FoodFarmin tuotteineen löydät hallista 3 öljyhampun sopimusviljelyttäjä Trans Farmin osastolta 3a11. Osastollamme voi tutustua öljyhampun viljelyyn ja sadosta jalostettaviin raaka-ainejakeisiin. Tarjoamme kävijöille myös maistiaisia tuotteistamme valmistetuista hamppuherkuista.

Öljyhampun elintarvikekäyttö on selvässä kasvussa ja sen ainutlaatuiset ravitsemukselliset arvot kotimaisena kasviproteiinilähteenä ovat omaa luokkansa. Myös raaka-ainejakeiden tuotannon sivuvirrat ovat hyödynnettävissä.

Näitä arvokkaita jakeita hyödynnetään kotieläinten täydennysvalkuaisrehuna. Hamppupuristeen nimellä markkinoitava hamppuvalkuainen kannattaakin hyödyntää kotieläinten ruokinnassa, onhan se kotimainen ja lähellä tuotettu valkuaisrehu tuontisoijan sijaan.

Öljyhampun kannalta MaatalousKonemessut ovat mielenkiintoinen kohtaamispaikka. Ovathan messuvieraat sekä elintarvikkeiden tuottajia että kuluttajia. Odotammekin mielenkiintoisia keskusteluja ja kommentteja öljyhampusta, sen viljelystä ja käytöstä elintarvikkeena ja rehuissa.

Kysy lisää tuotteistamme

Lue lisää MaatalousKonemessuista