Hanna Lemmetti, Alvar Pet Oy:n markkinointijohtaja, vahvistaa heti kättelyssä yrityksen vihreästä väriteemasta ja hymyilevistä koirista syntyvän kuvan: tärkeintä on pitää huolta lemmikkien ja planeetan hyvinvoinnista. FoodFarmin yhteistyökumppani on erikoistunut tarvelähtöiseen, ekologisesti valmistettuun koiranruokaan ja koirien tarvikkeisiin.

Lemmetin mukaan Alvar Pet sai alkunsa vuonna 2020, kun nykyiset yrittäjät halusivat luoda lemmikkialalle yrityksen, jossa vastuullisuustyö oli etusijalla.

Alvar Pet on saanut huomiota muun muassa asiakkaan – siis karvaisen asiakkaan – tietojen perusteella lasketusta hiilijalanjäljestä.

”Räätälöimme ruokavalion jokaisen koira-asiakkaamme yksilöllisiin tarpeisiin,” Lemmetti kertoo, ”voimme esimerkiksi laskea jokaisen koiran oman ruokavaliosta muodostuvan ’hiilitassunjäljen’.”

Hamppuöljy tukee koiran ihon ja turkin hyvinvointia

Hamppu sopii Alvarille kuin kuono koiran päähän: se on vastuullinen ja ekologinen valinta ja sisältää koiran hyvinvoinnille tärkeitä ravintoaineita. Lemmetti kertoo hamppuöljyn tukevan ennen kaikkea koiran ihon ja turkin hyvinvointia. Yritys alkoi käyttämään hamppuöljyä alun perin kasviperäisenä vaihtoehtona kalaöljyn rinnalla, siinä kun on monia samoja terveyshyötyjä.

Alvar Petin asiakkaat käyttävät hamppuöljyä ennen kaikkea täsmähoitona. Jos koiralla on esimerkiksi kuiva iho tai kutisevat tassut, suositellaan asiakkaalle sopivan täysravinnon kylkeen Hamppuöljyä. Ihon ja karvan hyvinvoinnin lisäksi hamppuöljy tukee koiran liikuntaelimistön toimintaa.

Hamppu raaka-aineena on todistanut laatunsa, ja yrityksessä kaavaillaan jo uusia hampputuotteita Alvarin Hamppuöljyn rinnalle. Lemmetin sanoin hamppu ”on niin mahtavan ravinteikas ja kestävä raaka-aine.”

Yhteistyö FoodFarmin ja Alvar Petin välillä on sujunut erinomaisesti. Erityisesti kiitosta saa vuorovaikutuksen helppous.

”[Yhteistyö on ollut] tosi helppoa ja mutkatonta! Piti ihan kollegoiltakin kysellä, että eikö muka mitään haasteita ole ollut,” Lemmetti naurahtaa.

Kuvat: Alvar Pet